Program na?ional de reciclare: Bolivia transform? plasticul în mobilier pentru ?coli
Franta interzice pungile de plastic de unica folosinta in supermarketuri
Program national de reciclare: Bolivia transforma plasticul in mobilier pentru scoli
Program national de reciclare: Bolivia transforma plasticul in mobilier pentru scoli

Bolivia, tara cu cele mai moderne gropi de gunoi din America de Sud, a initiat un plan national de reciclare. Cu ajutorul acestuia, plasticul din deseuri este transformat in mobilier pentru scolile publice. Pe termen lung, programul va contribui la prevenirea poluarii mediului inconjurator.

Inceput timid in urma cu cinci ani, planul national de reciclare a materialelor plastice a transformat deja Bolivia in tara cu cele mai moderne gropi de gunoi din America de Sud. La actiune iau parte peste 250 de institutii publice si private, inclusiv scoli si misiuni diplomatice.

Acestea au educat populatia sa sorteze plasticul, metalul si hartia chiar de acasa, pentru a fi aruncate in containere special amenajate. In timp ce hartia este adunata si vanduta companiilor care se ocupa de reciclarea ei, plasticul este transformat in mobilier pentru institutiile de invatamant publice.

„In fiecare zi, la groapa de gunoi sunt aduse 500 de tone de deseuri solide. 85 la suta dintre acestea sunt reciclabile. Cu alte cuvinte, ingropam bani si mai si platim pentru asta. Pe termen lung ajutam si la prevenirea poluarii mediului inconjurator“, a afirmat Ruben Ledezma, directorul companiei de reciclare.

Ecologistii bolivieni spun ca in viitor, plasticul topit va putea fi folosit nu doar la fabricarea mobilei, ci si pentru realizarea altor materiale de constructii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.