Politia face cercetari in cazul cainilor impuscati la Manastirea Casin

0
915
Politia face cercetari in cazul cainilor impuscati la Manastirea Casin
Politia face cercetari in cazul cainilor impuscati la Manastirea Casin

Politistii s-au sesizat din oficiu in cazul cainilor impuscati. Proprietarul animalelor a depus plangere penala impotriva vanatorului. Ancheta va face lumina in acest caz.

Proprietarul cainilor impuscati in comuna Manastirea Casin a depus plangere penala impotriva padurarului care a facut uz de arma. Claudiu Jitea, proprietarul cainilor si al stanii de oi si capre din comuna Manastirea Casin, judetul Bacau, il acuza pe Constantin Varlan, padurar la Ocolul Silvic Manastirea Casin, ca pe 9 ianuarie 2013 i-a impuscat doi caini doar pentru amuzament. Evenimentul a avut loc in prezenta unui cioban in varsta de 19 ani si a fratelui acestuia de numai 12 ani.

Cei doi frati erau in padure cu oile, cand un grup angajati ai Ocolului Silvic au trecut prin zona. Se pare ca Varlan a tras cinci focuri de arma, unul in aer si restul in caini, iar copilului i-ar fi spus ca il impusca si pe el daca nu tace. Padurarul neaga aceste acuzatii, iar in apararea sa sustine ca a auzit latrat de caine si a crezut ca are de-a face cu braconierii. El crede ca stana nu avea ce cauta in fondul de vanatoare si ar fi facut uz de arma in momentul in care au fost atacati de caini. Fapta a ajuns in atentia politistilor, care s-au sesizat din oficiu. Ulterior, Claudiu Jitea a depus plangere la politie. “Urmeaza sa se stabileasca cu exactitate in ce imprejurari s-a produs evenimentul. In acest caz se fac cercetari pentru uz de arma fara drept si omorarea cainilor”, a spus inspectorul Narcisa Butnaru, purtator de cuvant la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau. Reclamantul spune ca valoarea celor doi caini depasea 2.000 de euro. Unul dintre cainii impuscati era din rasa Ciobanesc Caucazian, si celalalt era un Ciobanesc din Asia Centrala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.