”A aparut” o insula noua in Europa!

0
383
”A apărut” o insulă nouă în Europa!
”A aparut” o insula noua in Europa!

O noua insula, care masoara aproape 14 hectare si este sanctuar pentru sute de pasari de mare, a aparut intr-un timp-record in Marea Nordului, in largul coastelor germane.

Insula in forma de secera se afla la circa 25 de kilometri in largul coastei landului german Schleswig Holstein. 50 de specii de plante au fost deja identificate pe noua insula, care atrage numeroase pasari.

”I-a luat” 10 ani sa se formeze…

Insula a avut nevoie de doar 10 ani pentru a se forma, iar aceasta aparitie extrem de rapida i-a luat prin surprindere pe oamenii de stiinta. Formarea de insule in Marea Nordului, in largul coastei germane, este impiedicata de obicei de vanturile puternice.

„Este impresionant ca o insula noua s-a format in numai cativa ani. Pentru conservationisti, este cu siguranta ceva deosebit”, a spus Detlef Hansen, de la Parcul National Marin Wadden.

In apele putin adanci ale parcului national, bancurile de nisip se formeaza adesea, dar putine ajung sa evolueze in insule. Si, cand evolueaza in insule, cele mai multe sunt distruse de furtunile din anotimpul rece.

…si ar putea fi distrusa de o furtuna mai puternica?!

Insa, noua insula, numita Norderoogsand, pare ca va rezista furtunilor. Are deja patru metri altitudine, iar radacinile plantelor par sa o ajute in lupta sa cu natura.

Totusi, oamenii de stiinta prefera sa ramana sceptici: o furtuna foarte puternica, spun ei, ar putea distruge insula (ro.stiri.yahoo.com).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.