Afaceri cu caini, in umbra Primariei Rovinari

0
529
Campanie pentru promovarea drepturilor animalelor de companie abandonate
Campanie pentru promovarea drepturilor animalelor de companie abandonate
Afaceri cu caini, in umbra Primariei Rovinari

Reprezetantii mai multor asociatii de protectie a animalelor acuza conducerea Primariei Rovinari de incalcarea mai multor legi cu privire la gestionarea cainilor fara stapan. Conducerea institutiei rovinarene a decis, chiar la inceputul campaniei electorale, strangerea cainilor comunitari si cazarea acestora in adapostul orasenesc, locatie inchisa in urma cu cativa ani de catre Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, pentru ca nu indeplinea absolut nicio norma de functionare. Pentru ca primaria nu are serviciu de ecarisaj, s-a decis, nu se stie cum, angajarea unui SRL pentru a prinde cainii. Cu toate ca angajatii respectivei societati au lucrat non-stop, in adapost au ajuns doar 36 de animale, pe hartie spun surse din cadrul primariei, figurand mult mai multe. Aceleasi surse sustin ca, pentru fiecare caine prins, in contul firmei au fost virati peste 100 lei.

S-au “evaporat’’ din adapost
Conducerea asociatiei de protectie a animalelor “ProAnimals’’ sustine ca cei 36 de caini din adapostul primariei traiau in conditii improprii. “Reprezentantii asociatiei noastre au fost la adapost si au vazut in ce conditii traiau cei 36 de caini cazati acolo, pe care i-au si filmat. In Rovinari, de-a lungul timpului, au existat o serie de programe gratuite de sterilizare, marcare, vaccinare si returnare a cainilor, dar, din pacate, cei mai multi au fost otraviti ori incarcati in masini si dusi in directii necunoscute’’, a spus Carmena Serbanoiu, presedintele asociatiei. In urma unei alte deplasari la respectivul adapost membrii asociatiei nu au mai gasit niciun caine cu toate ca primisera asigurari din partea administratorului societatii respective ca animalele sunt ingrijite corespunzator.

Ploua cu sesizari
De situatia de la Rovinari a fost instiintata si Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului care a facut sesizari catre: Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Gorj, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Prefectura Gorj, Politia judeteana, Inspectoratul General al Politiei Romane, Ministerul de Interne si Curtea de Conturi. Potrivit celor doua institutii de protectie a animalelor, conducerea Primariei Rovinari a incalcat mai multe legi printre care: OG. 155 de gestionare a cainilor fara stapan, Legea nr. 9/2008 privind modificarea Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor si OUG 155 din 21 nov. 2001.
Institutia publica ar putea astfel sa dea explicatii pentru societatea pe care a lasat-o sa se ocupe defectuos de cainii fara stapan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.