Vanatoare de ciori la Poarta Sarutului

Membrii Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj au impuscat sute de ciori in Parcul Central din Targu Jiu, unde sunt amplasate operele brancusiene Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Aleea Scaunelor.

GORJ. Cateva sute de ciori din Parcul Central din Targu Jiu au fost impuscate marti seara in cadrul unei vanatori organizate de autoritatile locale. Pasarile si-au construit sute de cuiburi in copacii din Parcul Central, care gazduieste singurele opere ale lui Constantin Brancusi expuse in aer liber, iar in ultima perioada s-au inmultit foarte mult. Pe langa faptul ca fac mizerie pe alei, ciorile ii deranjeaza cu zgomotul lor pe amatorii de arta care vin zilnic sa admire sculpturile lui Constantin Brancusi. In ultimii ani, Primaria Targu Jiu a organizat periodic vanatori de ciori in Parcul Central, solicitand ajutorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, filiala Gorj.

Munitie gratuita

La vanatoarea de marti seara au participat zeci de membri ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi. Primaria Targu Jiu le-a oferit acestora munitia necesara, vanatorii putand sa utilizeze un numar nelimitat de cartuse. Pasarile impuscate dupa lasarea intunericului au fost adunate din parc, ieri-dimineata, de catre angajati ai societatii de salubrizare POLARIS. In ciuda faptului ca au consumat multe cartuse, vanatoarea nu a avut rezultate pe masura asteptarilor, pe de o parte pentru ca arborii din Parcul Central sunt inalti, iar pe de alta pentru ca zgomotul facut de primele cartuse le pune in garda pe zburatoare, care isi parasesc imediat cuiburile.

Conducerea Primariei Targu Jiu are in continuare in vedere posibilitatea organizarii de partide de vanatoare si in perioada urmatoare, numarul ciorilor din parc fiind foarte mare. Astfel de actiuni au mai fost organizate si in trecut, numarul ciorilor reducandu-se doar pentru perioade mici.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *