Vanghelie si Piedone ignora actiunile ecologiste

Asociatia ecologica Agent Green a mai parcurs o etapa in cadrul campaniei “Elibereaza copacii”, demarata in urma cu aproximativ doua luni in Bucuresti. Voluntarii “verzi” au strabatut strada cu strada pentru a goli trunchiurile copacilor de materiale publicitare montate ilegal pe aceste suporturi naturale. Cu o zi inainte de 1 iunie, ecologistii au luat cu asalt Sectorul 5 al Capitalei, in absenta functionarilor Primariei si a reprezentantilor Politiei locale, si au reusit sa desprinda de pe copaci 36 de materiale montate ilegal.
elibereaza copacii
“Dupa experientele lipsite de sprijinul primariilor din sectoarele 3 si 4, am fost entuziasmati initial ca la Sectorul 5 era posibil sa primim sprijin de la Politie si de la Primarie pentru eliberarea copacilor de reclame. Se pare ca indraznetele noastre cerinte de a primi scule, vehicul, oameni si paza pentru actiune au declansat o adevarata miscare browniana la Primarie. Asa se face ca astazi (duminica, n.r.) ne cataram din nou singuri in copaci pentru a-i elibera de cuie si piroane”, a spus Gabriel Paun, coordonator Agent Green, facand aluzie la o declaratie a edilului Marian Vanghelie, din luna martie: “Am actionat brownian pentru sprijinirea tinerilor”.

Cu o saptamana inaintea actiunii din Sectorul 5, voluntarii Agent Green au indepartat, de pe trunchiurile copacilor din Sectorul 4, 54 de reclame. Toate reclamele au fost abandonate ulterior in curtea Primariei in atentia edilului, Cristian Popescu Piedone, ecologistii tragand astfel un semnal de alarma in ceea ce priveste nemultumirea Asociatiei Agent Green fata de lipsa de responsabilitate a institutiei in problema copacilor mutilati de cuie, lanturi si piroane. Ca si in cazul apelului facut autoritatilor din Sectorul 5, si in 4 Agent Green a solicitat, inca din martie, Primariei locale sa sprijine campania de eliberare a copacilor de reclame si indicatoare. In lipsa unui raspuns concret, Agent Green a contactat un angajat al Directiei de Mediu din cadrul Primariei Sectorului 4. Angajatul a comunicat ca nu exista copaci cu reclame. Sprijinul cerut presupunea, intre altele, scule pentru demontarea reclamelor, echipamente de protectie, scari, un vehicul, combustibil, asigurarea pazei voluntarilor “verzi”, precum si amendarea persoanelor identificabile care au montat reclame pe copaci.

Ca si in Sectorul 3, Agent Green a eliberat copacii din Sectorul 4 fara ajutorul Primariei. “Este greu de imaginat ca Piedone, care isi agata bannerele electorale de copaci si isi marcheaza lucrarile cu sute de semne ce-i poarta numele, nu a vazut nici macar reclamele de pe copacii din Strada George Cosbuc, unde este situata Primaria sa. Este drept ca unele erau montate foarte sus, ruginite, infipte adanc si ascunse dupa frunze inca vii, dar noi le-am scos pe toate si i le-am lasat in fata Primariei, in semn de nemultumire ca nu ne-a ajutat”, a spus Paun.

Voluntarii Agent Green primesc, pe toata perioada campaniei, sprijinul firmei Ford, care le-a pus la dispozitie un vehicul utilitar pentru transportul materialelor publicitare, precum si al Snack Attack. Din martie pana in prezent, au fost eliberati de reclame, indicatoare si lanturi peste 400 de copaci din Bucuresti. Urmatoarea si ultima actiune a campaniei “Elibereaza copacii” va avea loc duminica, 14 iunie, in Sectorul 6.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente