VATICANUL A PUBLICAT CELE 7 PACATE ALE LUMII MODERNE

0
308

Sa nu poluezi, sa nu faci experimente genetice, sa nu devii foarte bogat si sa nu iei droguri. Acestea sunt cateva dintre cele sapte pacate capitale ale lumii moderne de care trebuie sa se fereasca un credincios, potrivit unei liste date publicitatii de clericii de la Vatican. Ei sustin ca cele sapte pacate mai vechi – mandria, zgarcenia, desfranarea, pizma, lacomia, mania si lenea – au doar o dimensiune individuala. In opinia prelatilor, nu numai furtul sau blasfemia reprezinta un afront adus divinitatii. Noile pacate sunt menite sa il faca pe crestinul catolic sa vada ca viciile sale au un impact nefast si asupra celor din jur.

Printre pacatele lumii moderne se numara si provocarea unor nedreptati sociale, care pot duce la condamnarea eterna. Lista a fost publicata in L’Osservatore Romano, in contextul in care Suveranul Pontif a deplans lipsa de morala a lumii moderne si faptul ca tot mai putini credinciosi merg la biserica sau la spovedanie.

„Papa vorbeste despre noile aspecte ale pacatului ca un raspuns la un studiu care arata ca 60 la suta dintre catolicii din Italia nu mai merg la spovedanie, dar si ca o pregatire pentru vizita sa in Statele Unite si discursul pe care il va tine la Natiunile Unite”, sustine preotul Greg Apparcel. Papa Benedict al XVI-lea va efectua prima sa vizita in Statele Unite in perioada 15-20 aprilie.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.