FURTUNA PUTERNICA IN ZONA DE COASTA A MARII BRITANII

Zonele de coasta din sudul Marii Britanii au fost lovite luni de una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani. Portul Dover a fost inchis, la fel mai multe drumuri si cai ferate, si zeci de curse aeriene au fost anulate de pe aeroporturile londoneze. Meteorologii avertizeaza ca vremea rea va continua si in urmatoarele zile. Nici Londra nu a scapat de ploaie si vant puternic. Cine s-a incumetat sa iasa din casa abia s-a tinut pe picioare din cauza rafalelor puternice de vant.

Compania aeriana British Airways a anulat mai multe zboruri de pe aeroportul Heathrow si alte cateva de pe aeropotul Gatwick. Traficul feroviar a fost si el afectat. Trenurile au intarzieri de zeci de minute. O autostrada de langa Londra a fost inundata partial, iar traficul a fost blocat. Premierul britanic Gordon Brown a cerut serviciilor de urgenta sa intensifice masurile de securitate.

Autoritatile britanice au anuntat ca furtuna va tine pana miercuri. Furtuna puternica s-a abatut si asupra coastei franceze si a celei olandeze. O nava cargo olandeza a esuat pe o plaja in vestul Frantei, iar o persoana a fost data disparuta. Pompierii francezi au intervenit pentru a salva soferii blocati in masini pe cateva sosele inundate.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *