Array

Verde pentru biciclete in pietele Timisoarei

Timisorenii au castigat in sfarsit lupta cu primaria, dupa doi ani de contestatii in salile de judecata. Incepand de maine, ei pot pedala linistiti prin oricare din pietele pietonale ale orasului, fara teama de a fi amendati.
biciclete
Edilii au hotarat, in principiu, eliminarea sanctiunilor in cazul biciclistilor care pedaleaza prin piete, dupa ce, tot ei, in 2007, au decis ca acestia trebuie sa fie amendati daca merg pe doua roti in Piata Unirii, Piata Victoriei, Piata Traian, pe Strada Alba Iulia, sau in alte zone de promenada din urbe.

In baza HCL 371/2007, politia comunitara a amendat zeci de biciclisti, anual, cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei fiecare. Momentan politistii comunitari au fost instiintati sa nu mai amendeze biciclistii din piete, iar pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a Consiliului Local figureaza modificarea incriminatei hotarari.

Viceprimari cu aplecare spre pedale

“Avand in vedere numeroasele solicitari primite pe adresa municipalitatii, Primaria Timisoara, prin Directia Drumuri si Transporturi, ridica interdictia pentru biciclete in toate pietele Timisoarei”, explica viceprimarul Adrian Orzacare. Acesta si-a descoperit recent apetenta pentru pedale si a confirmat, alaturi de celalalt viceprimar, Sorin Grindeanu, participarea la editia de primavara a “Numaratorii bicicletelor”, din 25 aprilie, manifestatie menita sa promoveze mersul pe bicicleta in oras.

Aceasta actiune face parte din campania “Verde pentru biciclete”, initiata de Fundatia Bega. La precedenta inventariere, reprezentantii acesteia au numarat peste 800 de biciclisti. Organizatia vrea sa isi intareasca randurile cu cel putin 1000 de biciclisti, astfel ca pe 25 aprilie, la ora 10:30, da strigarea pentru o noua numaratoare pe platforma Timco, la intersectia strazilor Gheorghe Lazar cu Circumvalatiunii.

Pistele sunt in curs de amenajare

Pentru a consfinti pacea cu edilii si oamenii legii, Fundatia Bega a donat ieri 40 de biciclete mountainbike politistilor comunitari. Acestea sunt perfect echipate pentru oras, semnalizate, si au cate 21 de viteze. “E o donatie binevenita pe langa masinile si scuterele cu care se deplaseaza colegii mei. Bicicletele le vor fi utile patrulelor in zone pietonale, pe strazi in guste sau in alte locuri dificil accesibile cu autoturismul”, spune agentul Daniela Seracin, purtatoarea de cuvant a comnunitarilor.

In ceea ce priveste pistele pentru biciclisti, in prezent e in curs de amenajare cea care merge pe traseul strada Cluj – Aries – Spitalul Judetean. Urmatorul tronson care va intra in amenajare este Calea Sagului – Catedrala Mitropolitana. In sedinta de consiliu local de luna trecuta a fost aprobat si studiul de fezabilitate pentru o pista in zona Constantin Brancoveanu, care urmeaza sa vina in continuarea celei de pe Bulevardul Dragalina.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente