Un rau din Marea Britania, din regiunea Middleton, in apropiere de Manchester, s-a tranformat intr-o baie de spuma, cu ratuste cu tot. Numai ca ratustele nu sunt de cauciuc, iar dincolo de aspectul hazliu al peisajului sta o deversare chimica cu efecte daunatoare asupra mediului.
rau cu spuma
Spuma care a curpins apele Raului Irk a fost cauzata, din primele informatii, de o deversare chimica provenita de la o fabrica de sapun, relateaza dailymail.co.uk. Pe masura ce spuma a inaintat pe rau, au fost descoperiti pesti morti, iar ratele par sa fie afectate la randul lor. Apa se afla in apropierea unei rezervatii naturale.

Inspectorii de mediu au anuntat ca nu vor putea estima gravitatea situatiei pana cand spuma nu va fi spalata de apa curgatoare.

Un reprezentant al fabricii de detergenti situata pe cursul raului spune ca substanta deversata ar putea fi inalbitor sau lichid de curatare. Totusi, el sustine ca substanta nu provine direct de la fabrica. “Ramane un mister. Lucram cu inspectorii de mediu pentru a identifica sursa problemei”, a adaugat reprezentantul fabricii.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.