Array

Vesta nu mai e asteroid, a fost reclasificat devenind planeta

Vesta nu mai e asteroid, a fost reclasificat devenind planeta

Asteroidul Vesta, aflat in atentia oamenilor de stiinta de anul trecut, de cand sonda spatiala Dawn a inceput sa-l cerceteze, este foarte diferit de cum se asteptau specialistii NASA. E asemanator Pamantului, la inceputuri, dar si planetei Marte sau altora stancoase. De fapt, specialistii cred ca e mai corect sa-l numim planeta decat asteroid.

NASA a facut publica o inregistrare cu Vesta, formata prin punerea cap la cap a fotografiilor realizate pana acum, de cand sonda Down a intrat pe orbita sa, in iulie 2011. Analizarea imaginilor a aratat ca Vesta are un miez de fier, ca si Pamantul, ceea ce indica faptul ca s-a format asemeni planetei noastre si Lunii noastre. Astfel, Vesta poate fi considerat fratele Terrei, ceea ce niciunul dintre specialistii NASA nu putea anticipa.

Inregistrarea este si prima tentativa de a privi in craterele sale, descoperite cu ajutorul telescopului Hubble.

Mare parte din meteoritii care au cazut pe Pamant de-a lungul timpului vin chiar de pe Vesta, care se gaseste intre Marte si Jupiter, informeaza.

Se crede ca pe Vesta, care are o varsta venerabila, de 4,56 miliarde de ani, si un diametru de 110 kilometri, se afla candva un ocean de magma, sub invelisul sau.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente