Vezi cati bani au cerut primariile pentru pistele de biciclisti

  Vezi cati bani au cerut primariile pentru pistele de biciclisti

  Prima sesiune a noului program destinat realizarii de piste pentru biciclisti in localitati s-a incheiat si a adunat la final 121 de proiecte depuse, arata datele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicate pe site-ul institutiei.

  Suma totala solicitata este de aproape 200,8 milioane de lei.

  Media de finantare a unei solicitari este de 2,5 milioane lei, din totalul de 121 de dosare depuse unul singur fiind retras ulterior, pentru orasul Targoviste.

  Majoritatea dosarelor provin din mediul rural, in cazul Bucurestiului fiind vorba de o singura solicitare depusa de Primaria Sectorului 1, in valoare de aproape 2,5 milioane de lei.

  AFM a lansat, pe 20 iulie, prima sesiune de depunere a dosarelor de finantare nerambursabila in cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclisti.

  Potrivit Administratiei, sesiunea s-a inchis in momentul in care valoarea totala insumata a cererilor de finantare depuse la registratura institutiei a ajuns la 200 de milioane de lei, respectiv 400% din valoarea alocata sesiunii.

  Suma alocata sesiunii de finantare este de 50 de milioane lei, iar finantarea se acorda in cuantum de maximum 90% din valoarea totala eligibila a proiectului, fara a se depasi suma maxima care poate fi acordata unui beneficiar, in cadrul sesiunii de finantare.

  Valoarea maxima acordata unui proiect este de maxim 2,5 milioane lei in cazul oraselor si municipiilor si de cel mult 1,5 milioane lei pentru comune.

  Scopul Programului il constituie imbunatatirea calitatii mediului prin inlesnirea transportului mai putin poluant, in conditii de siguranta.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *