Proiect de promovare a produselor ecologice in zona transfrontaliera romano-bulgara

Proiect de promovare a produselor ecologice in zona transfrontaliera romano-bulgara

Un proiect privind promovarea operatiunilor cu produse ecologice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria a fost lansat luni la Consiliul Judetean Giurgiu.

”Prin acest proiect abordam o tema extrem de importanta pentru ambele comunitati, o tema pentru care putem obtine performante comune prin produse ecologice si suntem incantati sa promovam o astfel de tema care, chiar daca nu reprezinta o preocupare prioritara pentru administratiile locale, este o preocupare comuna pentru Giurgiu si Ruse, zone preponderent agricole si de aceea consider ca este foarte important sa ne implicam si sa oferim solutii intr-un astfel de domeniu”, a declarat luni, cu ocazia lansarii proiectului, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu.

La eveniment au luat parte reprezentanti ai tuturor partenerilor de proiect – echipa CJ Giurgiu, reprezentanti ai Centrului de Sprijin in Afaceri pentru IMM-uri din Ruse, Bulgaria, ai Universitatii Anghel Kancev din Ruse, Bulgaria, de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Textile si Pielarie Bucuresti si de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Fundulea din judetul Calarasi. Proiectul are o valoare eligibila de 1,4 milioane de euro, este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013 si are ca obiectiv principal asigurarea sprijinului pentru cooperarea transfrontaliera si promovarea produselor locale, precum si cresterea potentialului investitional al regiunii Giurgiu-Ruse. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *