Vezi cine cumpara emisiile de carbon ale Romaniei

  0
  338

  Companii precum Mitsui, Sumitomo, Vitol, Nomura sau Gazprom Londra se numara printre potentialii cumparatori ai emisiilor de carbon ale Romaniei, potrivit lui Adriean Videanu, ministrul Economiei.Adriean Videanu

  „Legat de vanzarea emisiilor de carbon, ieri (miercuri – n.r.) in sedinta de guvern a fost aprobat un memorandum care stabileste contractul de stat, tipul de contract de stat pe care o sa-l si punem pe site-ul ministerului, contractul de stat ca baza a negocierilor pentru vanzarea acestui disponibil de carbon”, a precizat Videanu, subliniind ca, printre companiile interesate se numara Mitsui, Sumitomo, Vitol, Nomura, Gazprom Londra, potrivit Agerpres.

  Potrivit acestuia, a fost stabilita si comisia de negociere, care este formata din ministrul Finantelor, ministrul Mediului, ministrul de Externe, ministrul Economiei si un consilier de la cabinetul primului ministru.

  Romania va putea vinde surplusul de certificate de emisii de dioxid de carbon catre statele interesate, in urma unei hotarari adoptate, la finele lui aprilie, de Executiv.

  Certificatele insumeaza 300 de milioane de tone de emisii de carbon, acestea urmand sa fie vandute in pachete de cate un milion de tone.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.