Dezbatere Societala: Viata printre gunoaie!

Dezbatere Societala: Viata printre gunoaie!
Dezbatere Societala: Viata printre gunoaie!

Daca e marti, Societal dezbate!

Marti, 12 martie, de la 18.00 fix, Societal va invita la o noua dezbatere, la Dianei 4 ca sa facem “curatenie” in problemele sociale generate de deseuri. Pentru ca deseurile nu sunt doar o problema de mediu!

Peste 97% din gunoaiele produse de romani sfarsesc in gropile de gunoi, in timp ce in tarile vestice sub 5% sunt abandonate astfel. Dezbaterile publice privind deseurile aduc in discutie in special probleme ecologice, insa in realitate ele sunt si o „lume” pentru oamenii saraci. Cele mai multe gropi de gunoi sunt vecine cu casele din cartierele marginase.

Ce se intampla cu gropile de gunoi din Romania? Cum putem evita “discriminarea de mediu” a comunitatilor sarace? Ce castiguri aduce valorificarea deseurilor si pentru cine? Unde se rupe veriga la noi in tara in lantul colectare-reciclare? Ce spune legea si ce se intampla in realitate?

La intrebarile acestea ne propunem sa raspundem martea viitoare impreuna cu:

  • Raul Pop, manager de programe, Asociatia Ecoteca
  • Ana-Maria Paladus, vicepresedinte, Asociatia REPER21

INSCRIERE:

Va solicitam un scurt e-mail de inscriere la adresa: [email protected]  pentru o buna organizare. Multumim!

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun! Impartiti masina cu prietenii sau, si mai bine, faceti o plimbare pana la casa Dianei 4 din piata C.A. Rosetti.

ORGANIZATOR: Asociatia REPER21, in cadrul proiectului Societal.

SUSTINĂTORI: Dianei 4, Translucid, Romaniapozitiva.ro, Alternativ.ro, StiriONG.ro, Sub25.ro, Hipmag.ro, Modernism.ro, Ecomagazin.ro, TV City, LiterNet.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *