Vicepremierul Ungariei: Ungaria ar dori sa nu se faca proiectul de la Rosia Montana

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca Ungaria ar dori sa nu se faca proiectul minier de la Rosia Montana pe motiv ca nu exista garantie in privinta sigurantei mediului. Vicepremierul Ungariei

Semjen Zsolt a spus ca, din punctul sau de vedere, in aceasta problema sunt importante doua aspecte: faptul ca legile Romaniei sunt hotaratoare si in al doilea rand ca sunt importante protectia mediului si legile internationale in acest domeniu.

“Avand in vedere faptul ca nu exista garantie in privinta sigurantei mediului, noi am dori sa nu se efectueze acest proiect”, a spus Semjen Zsolt.

Oficialul maghiar a precizat ca nu este vorba de o problema romano-maghiara, ci este o problema de mediu care ii va afecta la fel si pe romani, si pe maghiari.

Semjen Zsolt a adaugat ca nu este specialist in mediu si nu se poate pronunta pe probleme tehnice privind proiectul minier, insa a spus ca este important sa existe in continuare discutii privind acest proiect “pentru ca nu doar Romania este afectata, ci si Ungaria”.

“Fara sa fiu specialist in mediu sau inginer in mediu stiu ca este o tehnologie deja foarte veche care nu prea se practica mai nou. Noi spunem -Nu- pentru acest program si spunem ca trebuie purtate in continuare discutii in aceasta privinta”, a afirmat Semjen Zsolt.

Intrebat daca Ungaria intentioneaza sa mai organizeze dezbateri sau discutii de specialitate privind proiectul de la Rosia Montana, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a raspuns ca, desi nu este ministrul de specialitate, considera ca astfel de discutii sunt importante.

Proiectul minier de la Rosia Montana, despre care se vorbeste inca din anii ’90, a generat numeroase controverse in Romania, cele mai multe legate de impactul exploatarii asupra mediului si de conservarea siturilor arheologice din Muntii Apuseni.

Sursa: Mediafax

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,200FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente