Borbely nu crede ca va gasi banii pentru angajamentele privind apa

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca exista, in prezent, o subfinantare de un miliard de euro in ceea ce priveste respectarea angajamentelor asumate de Romania pe componenta de apa, adaugand ca nu crede ca va putea face rost de bani in acest an.Borbely Laszlo

Acesta a adaugat ca o parte din bani ar putea fi redirijati de la axele programelor europene unde mai raman fonduri, insa banii nu vor fi de ajuns.

El a aratat ca, in prezent, se inregistreaza deja o ramanere in urma, precizand ca aceasta este de pana la zece procente.

„Fata de ce s-a angajat Romania, acum avem o ramanere in urma de cateva procente. Noi avem angajamente ferme – 2014, 2015, 2017, 2018, in ceea ce priveste procentul pe canalizare, epurare, deci toate componentele, unde, daca nu vom putea sa facem rost de acesti bani, vom ramane in urma si atunci UE porneste procedura”, a spus Borbely.

El a adaugat ca Romania nu este singura tara ramasa in urma, ci exista si alte tari cu astfel de intarzieri.

Borbely a precizat ca, desi exista mai multe surse de finantare a unor programe legate de apa, la diverse ministere, in niciun judet nu se va rezolva suta la suta problema.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *