BP va atrage fonduri de 50 miliarde dolari pentru a acoperi costurile poluarii din Golful Mexic

Grupul BP va atrage fonduri de 50 de miliarde de dolari pentru a acoperi costurile poluarii cu petrol din Golful Mexic si va deschide probabil un proces impotriva companiei American Andarko, coproprietar al exploatarii petroliere, potrivit presei britanice. deversare petroliera

BP va deschide probabil un proces impotriva companiei americane Anadarko, coproprietar al campului petrolifer din Golful Mexic, noteaza Sunday Telegraph. Grupul a cerut deja Andarko sa contribuie la costurile operatiunilor din Golful Mexic, aferent participatiei, insa fara succes, a afirmat un membru al conducerii BP, sub protectia anonimatului.

In plus,grupul va incepe sa vanda saptamana urmatoare obligatiuni in valoare de 10 miliarde de dolari, dupa care va cere alte 20 de miliarde de dolari imprumut de la banci partenere, potrivit Sunday Times. La aceste sume se vor adauga 20 de miliarde de dolari din vanzarea de active, afirma publicatia, fara sa citeze surse.

Atragerea acestor fonduri are ca scop asigurarea finantarii pentru contul escrow de 20 de miliarde de dolari pe care BP, in urma unei intelegeri cu presedintia SUA, trebuie sa-l infiinteze pentru acordarea de compensatii victimelor dezastrului ecologic din Golful Mexic.

Totodata, programul masiv de asigurare de lichiditati ar urma sa calmeze temerile investitorilor privind situatia BP, dupa ce cotatia grupului a scazut puternic in ultimele luni.

Criza din Golful Mexic a inceput pe 20 aprilie, cand un put al platformei petroliere maritime Deepwater Horizon detinuta de BP a explodat, cauzand moartea a 11 angajati si declansand o deversare de titei care a devenit ulterior cea mai grava catastrofa ecologica din istoria Statelor Unite.

Sursa: Mediafax

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente