Vidra – Bocsa verificata de comisarii de mediu

Comisarii Garzii de Mediu au fost contactati, marti seara, de mai multi localnici din comuna Vidra, care au reclamat ca unul dintre vecinii lor detine o bocsa de preparare a carbunelui din lemn. bocsa

Oamenii au sustinut ca bocsa functioneaza ilegal, polueaza mediul inconjurator si le creeaza disconfort. Comisarii de mediu au plecat imediat la Vidra, ajungind la fata locului in jurul orei 22.00.

Odata ajunsi acolo, ei au descoperit ca activitatea era desfasurata de mai multi membri ai familiei ce detinea bocsa. De asemenea, nu exista autorizatie de mediu pentru activitatea desfasurata.

“Inculpatii nu au vrut sa ia parte la nota de constatare si nici nu au binevoit sa vina la sediul institutiei. Comisarii de mediu au cerut sistarea activitatii pina la intrarea in legalitate”, a declarat Gheorghita Berbece, directorul coordonator al Garzii de Mediu.

Controalele comisarilor de mediu au fost efectuate impreuna cu politistii comunitari din Vidra. Prepararea carbunelui din lemn nu este ilegala, dar pentru desfasurarea acestei activitati este necesara respectarea unor norme stabilite de Agentia pentru Protectia Mediului, care urmaresc atit protejarea mediului inconjurator cit si prevenirea disconfortului in rindul oamenilor.

“Comisarii vor aplica amenzi, care variaza intre 5 mii si 10 mii de lei pe persoana fizica, in functie de gravitatea faptei. Aceasta va fi trimisa primariei Vidra, care la rindul ei o va da propietarului bocsei, pentru ca acesta nu a vrut sa ia parte la nota de constatare”, a mai precizat Gheorghita Berbece.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente