Viitoarea generatie BMW Seria 3 va avea o versiune Active Hybrid

  0
  535

  BMW va extinde gama sa de hibride cu versiuni ecologice ale modelelor Seria 5 si Seria 3. Daca Active Hybrid 5 este asteptat anul viitor, Active Hybrid 3 va sosi abia in 2012.

  Ultima intalnire a actionarilor BMW a consemnat o noua declaratie importanta a presedintelui Norbert Reithofer. Omul care conduce destinul companiei bavareze a confirmat interesul BMW de a continua eforturile sale in domeniul tehnologiei hibride.

  Dupa ce a lansat versiuni ecologice ale modelelor Seria 7 si X6, constructorul german isi doreste extinderea gamei Active Hybrid cu actualul Seria 5. Modelul va fi prezentat anul viitor cu un tren de rulare hibrid, compus dintr-un motor cu ardere interna si unul electric.

  Potrivit planurilor enuntate de Reithofer, seria Active Hybrid nu se va opri aici, urmand sa se regaseasca si pe vitoarea generatie a modelului Seria 3, cunoscut sub numele de cod F30. Asadar, gama modelului de clasa medie, asteptata sa debuteze live in 2012, va include si un derivat Active Hybrid 3.

  In cadrul aceleiasi intalniri cu actionarii, Reithofer a confirmat si zvonurile care anuntau productia unui model de clasa mica, cu tractiune fata. Asteptat pe piata in 2012, subcompactul va adopta si el o tehnologie hibrida, similara celei regasite in prezent pe modelele grupului francez Peugeot-Citroen.

  De altfel, cele doua mari grupuri auto, german si francez, au strans mana chiar zilele trecute pentru un parteneriat comun de dezvoltare a trenurilor de propulsie hibride.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.