Viitorul padurilor din Romania depinde in acest moment de parlamentari, care au pe masa proiectul de modificare a Codului Silvic

0
532
Finalizarea proiectului elvetiano-roman de gestionare durabila a ecosistemelor forestiere
Primarul Florentin Lungu, acuzat de reducerea suprafeţei fondului forestier şi abuz în serviciu
"Vom asista la o defrisare in masa a padurilor". Cum se poate face asta prin modificarea Codului Silvic
„Vom asista la o defrisare in masa a padurilor”. Cum se poate face asta prin modificarea Codului Silvic

Viitorul padurilor din Romania depinde in acest moment de parlamentari, care au pe masa proiectul de modificare a Codului Silvic, initiativa contestata de organizatiile de mediu. Acestea spun ca daca proiectul va trece de parlament, vom asista la o noua defrisare in masa a padurilor.

Noul Cod Silvic care a trecut de Senat va avea un impact negativ major asupra padurilor din tara noastra. Principala controversa legata de acest proiect este legat de faptul noul Cod da posibilitatea exploatarii intr-un singur an a masei lemnoase alocate pentru 10 ani.

In plus, se da posibilitatea transferarii de suprafete forestiere din domeniul public in cel privat intr-un cadru necontrolat.

In fata acestor probleme, noul ministru al Padurilor a cerut deja intoarcerea proiectului la Comisia de Agricultura si reluarea dezbaterilor.

In schimb, initiatorul proiectului spune ca prin prevederile sale, noul Cod Silvic va proteja fondul silvic si cinegetic din tara noastra. Dezbaterile pe marginea Codului Silvic vor reincepe saptamana viitoare in Comsia de Agricultura din Camera Deputatilor, forul decizonal in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.