Fruntasi la consum de energie verde

Noul Comisar European pe Energie, vant din pupa pentru energiile regenerabile si o atenta evaluare a impactului de mediu al gazelor de sist

Presedintele Comisiei Europene a regandit structura portofoliilor, unindu-l pe cel al energiei cu cel pe schimbarilor climatice (Climate Action & Energy) cu intentia probabila de a creste importanta portofoliului si de a elimina competentele care s-ar fi putut suprapune. Portofoliul de schimbari climatice a fost creat in 2010, dupa ce a fost desprins din cel…

Citește mai departe
Daciana Sârbu, aleas? vicepre?edint? a Comisiei de mediu din Parlamentul European

Daciana Sarbu, aleasa vicepresedinta a Comisiei de mediu din Parlamentul European

Eurodeputata social-democrata Daciana Sarbu, sotia premierului Victor Ponta si fiica senatorului de Timis Ilie Sarbu, a fost aleasa luni vicepresedinta a Comisiei de mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) din Parlamentul European. Aceasta a declarat ca se va lupta in continuare pentru promovarea stilului de viata sanatos. „Sunt foarte onorata si fericita si le…

Citește mai departe
Moldova, unul dintre statele cu cele mai pu?ine p?duri din Europa

Varga: Ma voi lupta in Parlament pentru aprobarea Codului silvic in forma initiata de Guvern

Fostul ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura Lucia Varga a declarat, miercuri, la prezentarea bilantului mandatului sau, ca se va lupta, in Parlament, pentru aprobarea Codului silvic in forma initiata de Guvern, fiind convinsa ca si parlamentarii puterii vor vota astfel legea. „Am initiat Codul silvic, din calitatea mea de ministru delegat, aflat la…

Citește mai departe
Noul Cod Silvic, în dezbatere public?

Noul Cod Silvic, in dezbatere publica

La Durau, din initiativa deputatului Liviu Harbuz: Obiective prioritare: exploatarea rationala a padurilor, inasprirea pedepselor pentru furtul de lemn, gestionarea eficienta si durabila a micilor proprietati si identificarea de parghii economice pentru descurajarea exportului de busteni. Marti, in Statiunea Durau, din initiativa deputatului Liviu Harbuz, a avut loc o dezbatere publica pe tema noului Cod…

Citește mai departe
Noul Cod Silvic, în dezbatere public?

Lucia Varga despre posibilitatea retragerii Codului silvic din dezbaterea parlamentara: Nu permite procedura

Ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura, Lucia Varga, a declarat vineri, la Bistrita, ca proiectul noului Cod silvic nu poate fi retras din dezbatere parlamentara, deoarece nu permite procedura. “Dezbaterile parlamentare sunt necesare pe acest act normativ, insa trebuie respectata procedura parlamentara si un act normativ inaintat de catre Guvern in aceasta procedura parlamentara…

Citește mai departe

Lucia Varga: De ce la Comisia Juridica din Senat se amana dezbaterea, luarea unei decizii pe Codul Silvic?

Lucia Varga a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca tergiversarea aprobarii Codului Silvic duce la limitari in aplicarea legislatiei, a masurilor administrative impotriva personalului silvic care incalca legea. „Codul Silvic a fost aprobat in Guvern ca proiect de lege, este in dezbatere parlamentara la Senat. Saptamana trecuta am fost la Comisia Juridica…

Citește mai departe

Lucia Varga: Noul Cod Silvic va permite combaterea mai buna a defrisarilor ilegale

Noul Cod Silvic va permite combaterea mai eficienta a defrisarilor ilegale, prin impunerea unui nou sistem de vanzare a materialului lemnos, a afirmat joi ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, in timpul unui control efectuat in judetul Arges. „Nu vom mai permite vanzarea lemnului estimat, ci vanzarea lemnului masurat. Asta este esenta,…

Citește mai departe

Noul Cod Silvic al Romaniei va fi dezbatut in aceasta saptamana in Comisia de Agricultura de la Camera Deputatilor

Noul Cod Silvic al Romaniei, propus de Departamentul pentru Apa, Paduri si Piscicultura din Ministerul Mediului va fi dezbatut in aceasta saptamana in Comisia de Agricultura de la Camera Deputatilor, dupa ce saptamana trecuta documentul a primit aviz favorabil de la Comisia de Administratie publica. Principala modificare consta in interzicerea comercializarii lemnului care nu are…

Citește mai departe
Daciana Sârbu cere recompensarea agricultorilor pentru beneficiile publice oferite

Daciana Sarbu cere recompensarea agricultorilor pentru beneficiile publice oferite

Practicile agricole sustenabile, precum agricultura ecologica, ar trebui sprijinite mai mult, iar lanturile scurte de aprovizionare ar trebui incurajate, deoarece aduc beneficii pentru comunitatile locale, pentru consumatori si pentru micii producatori, dar si pentru mediul inconjurator, a subliniat Daciana Sarbu luni la Bruxelles. Eurodeputata PSD, membra in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) din…

Citește mai departe
Finalizarea proiectului elvetiano-roman de gestionare durabila a ecosistemelor forestiere

Viitorul padurilor din Romania depinde in acest moment de parlamentari, care au pe masa proiectul de modificare a Codului Silvic

Viitorul padurilor din Romania depinde in acest moment de parlamentari, care au pe masa proiectul de modificare a Codului Silvic, initiativa contestata de organizatiile de mediu. Acestea spun ca daca proiectul va trece de parlament, vom asista la o noua defrisare in masa a padurilor. Noul Cod Silvic care a trecut de Senat va avea…

Citește mai departe

Procesarea materiei prime ecologice ar putea oferi consumatorilor produse bio mai ieftine

Sprijinirea producatorilor pentru procesarea materiei prime ecologice ar putea oferi consumatorilor romani produse bio mai ieftine, a declarat, pentru AGERPRES, Daciana Sarbu, eurodeputat PSD, membru in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European, prezenta in pavilionul Romaniei de la Biofach 2013. „Problema noastra se pare ca nu este productia, pentru ca ea este…

Citește mai departe
Noul Cod Silvic, în dezbatere public?

Parlamentarii ar putea trece in legalitate dezastrul din padurile romanesti prin modificarea codului silvic

Coalitia pentru Mediu si World Wide Fund avertizeaza ca o lege de modificare a Codului Silvic, aflata acum in dezbatere la Camera Deputatilor, va permite padurarilor sa stabileasca pe cont propriu, dupa criterii ambigue, cat lemn poate fi taiat dintr-un fond forestier. Deputatii afirma ca temerile ONG-urilor sunt nejustificate. Parlamentul pregateste un dezastru pentru padurile…

Citește mai departe
Zeci de fermieri interesati de programul Donau Soja

Fermierii romani au solicitat Parlamentului European dreptul a cultiva soia modificata genetic

Fermierii romani au solicitat Parlamentului European dreptul a cultiva soia modificata genetic pentru obtinerea proteinei vegetale necesara in hrana animalelor, iar o decizie in acest sens ar putea fi luata pana la finele lunii iunie. ‘Am facut lobby la nivelul Parlamentului European pentru a introduce un raport legat de cultivarea plantelor modificate genetic, nu toate…

Citește mai departe

Deputatii spun ca ouale romanesti sunt bune si ca acuzatiile aduse producatorilor sunt „o diversiune”

Deputatii din Comisia de agricultura considera ca informatiile potrivit carora doua treimi din productia autohtona de oua ar fi periculoasa pentru consumatori reprezinta „o diversiune” aruncata pe piata cu scopul de a speria consumatorii si a-i indeparta de productia romaneasca. Membrii Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor i-au audiat, astazi, pe reprezentantii ANSVSA (Autoritatea Sanitar-…

Citește mai departe

Bazinele de peste, din nou la privat

Bazinele naturale piscicole din tara ar putea fi concesionate, iar cele amenajate – privatizate impreuna cu terenurile din jur, potrivit unui proiect de lege aflat in Camera Deputatilor Cele din Delta ar urma sa treaca in administrarea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura (ANPA) vrea sa privatizeze toate bazinele piscicole amenajate,…

Citește mai departe

Liber de la UE sa injunghiem porcii

DECIZIE. Comisia de agricultura a Comisiei Europene a aprobat, luni seara, modificarea regulamentului privind conditiile de sacrificare a animalelor, iar mieii si porcii sacrificati de Paste si Craciun pot fi taiati, si nu asomati. „Mieii si purceii vor putea fi sacrificati asa cum fac romanii de sute de ani. Dar numai in cadrul sacrificarilor pentru…

Citește mai departe

Porcii si mieii, sacrificati in mod traditional

Taranii vor putea sacrifica in mod traditional, fara teama de a fi sanctionati de autoritati, animalele din gospodarie. Niciun satean nu va mai fi nevoit sa taie porcul sau mielul in mijlocul noptii sau in colturile ascunse ale curtii in speranta ca niciun inspector nu-l va „depista” si nu-l va amenda. Anul trecut, Autoritatea Nationala…

Citește mai departe

Hai sa votam cu ursii!

MITING DE PROTEST – Adunare impotriva vinatorii in parcurile nationale Ariile noastre protejate sint tocmai bune pentru intreceri de vinatoare. Asa cred unii dintre alesii nostri. Dar vinatul e din ce in ce mai rar, iar habitatele lighioanelor scad pe zi ce trece. Aparatorii animalelor vinate vor protesta fata de legea vinatorii, care urmeaza sa…

Citește mai departe