Daciana Sarbu, aleasa vicepresedinta a Comisiei de mediu din Parlamentul European

Daciana Sârbu, aleas? vicepre?edint? a Comisiei de mediu din Parlamentul European
Daciana Sarbu, aleasa vicepresedinta a Comisiei de mediu din Parlamentul European
Daciana Sarbu, aleasa vicepresedinta a Comisiei de mediu din Parlamentul European

Eurodeputata social-democrata Daciana Sarbu, sotia premierului Victor Ponta si fiica senatorului de Timis Ilie Sarbu, a fost aleasa luni vicepresedinta a Comisiei de mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) din Parlamentul European.

Aceasta a declarat ca se va lupta in continuare pentru promovarea stilului de viata sanatos.

„Sunt foarte onorata si fericita si le multumesc pentru incredere colegilor mei din Grupul Socialistilor si Democratilor, care m-au sustinut pentru a detine aceasta functie, precum si colegilor din Comisia ENVI care au sprijinit aceasta propunere. Sunt bucuroasa ca voi avea posibilitatea sa-mi duc mai departe proiectele in aceasta comisie si sper ca astfel voi putea beneficia de mai multe parghii pentru a aduce pe agenda acesteia temele in care cred. Abia astept sa incepem munca la comisie”, a declarat Daciana Sarbu pentru presa romana.

Ea si-a exprimat speranta ca in cadrul ENVI va lucra pe domeniul siguranta alimentara. „Si fiind o comisie cu multe dosare importante, incercam sa ne axam fiecare pe subiectele pe care le cunoastem mai bine. Ma voi lupta in continuare pentru ca subiecte precum promovarea stilului de viata sanatos, optiunile corecte in alimentatie, educatia nutritionala sa devina teme de politici publice cat mai aplicate in Uniunea Europeana. O preocupare aparte va ramane proiectul unei Strategii europene pentru sanatatea copiilor, pe care am propus-o in mandatul trecut, in mai multe randuri, autoritatilor europene. Am discutat cu foarte multi oameni in ultimii ani in legatura cu aceste teme si am constatat un interes tot mai mare pentru acest domeniu si o dorinta reala ca autoritatile europene sa vina cu politici si propuneri concrete”, a precizat eurodeputata PSD.
Aceasta a mentionat ca se va implica totodata si in domeniul politicilor de prevenire a cancerului si de sprijinire a celor care sufera de aceasta maladie.

Eurodeputata romana va face parte, in continuare, si din Comisia de agricultura si dezvoltare rurala a Parlamentului European, dupa ce in mandatul trecut s-a implicat puternic, ca membra a acestui for, in negocierile privind reforma Politicii Agricole Comune a UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *