Lucia Varga: Noul Cod Silvic va permite combaterea mai buna a defrisarilor ilegale

Lucia Varga: Noul Cod Silvic va permite combaterea mai buna a defrisarilor ilegale
Lucia Varga: Noul Cod Silvic va permite combaterea mai buna a defrisarilor ilegale

Noul Cod Silvic va permite combaterea mai eficienta a defrisarilor ilegale, prin impunerea unui nou sistem de vanzare a materialului lemnos, a afirmat joi ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, in timpul unui control efectuat in judetul Arges.

“Nu vom mai permite vanzarea lemnului estimat, ci vanzarea lemnului masurat. Asta este esenta, daca acest lucru trece, atunci (…) cel care taie lemnul ilegal (…) nu va mai avea posibilitatea sa-si faca si actele de transport. El va trebui sa duca lemnul undeva, intr-o rampa, de unde se dau acele avize prin care sa poata sa-si transporte lemnul. Totul va fi controlat. Plus ca aceste avize nu vor mai fi date de catre firmele de exploatare, vor fi date de administratorii ocoalelor”, a declarat Lucia Varga.

Proiectul Noului Cod Silvic, trimis in Parlament pentru dezbatere in regim de urgenta, se afla in faza analizei in comisiile de specialitate ale Senatului.

“Proiectul de lege a fost trimis de Guvern in Parlament, saptamana trecuta am avut unele discutii in Comisia juridica. Comisia juridica a solicitat amanarea cu inca o saptamana a discutiei, iar saptamana viitoare vor fi dezbateri in Comisia de agricultura si Comisia Juridica de la Senat”, a anuntat ministrul.

Lucia Varga a participat, joi, la o actiune de control pe teritoriul comunei Nucsoara din zona de nord a judetului Arges, unde au fost defrisate ilegal sute de hectare de padure.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente