Sase dintre cei 19 marinari aflati la bordul navei Flaminia refuza sa mai lucreze pe nava

Sase dintre cei 19 marinari aflati la bordul navei Flaminia refuza sa mai lucreze pe nava
Sase dintre cei 19 marinari aflati la bordul navei Flaminia refuza sa mai lucreze pe nava

Soarta navei Flaminia este in continuare incerta. Desi vasul ar trebui sa plece la decontaminare in Danemarca, mai multi marinari aflati la bord au refuzat deplasarea. Sase filipinezi, care se temeau ca nava avariata si incarcata cu substante periculoase le pune vietile in pericol, au cerut repatrierea.

Nava Flaminia ar putea pleca chiar in aceasta saptamana, insa vasul este tinut pe loc din lipsa unei notificari ce trebuie eliberata de Agentia pentru Protectia Mediului din Romania.

„ Acum cand pleaca din Romania spre Danemarca trebuie sa detina o notificare in care sa fie trecute codurile tuturor deseurilor care se afla la bordul navei. Aceasta notificare trebuie emisa de Autoritatea pentru Protectia Mediului din Romania. ” a afirmat Prefectul Constantei, Eugen Bola.

Sase dintre cei 19 marinari aflati la bordul navei au refuzat sa navige, considerand deplasarea un real pericol. Echipajul a apelat la Sindicatul Liber al Navigatorilor si a cerut repatrierea.

“ Am avut o plangere din partea a cinci navigatori cum ca nu doresc sa continue sa lucreze pe Flaminia. Ei au fost repatriati miercuri seara. ” a declarat Adrian Mihalcioiu , liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

In timp ce marinarii se tem de producerea unui accident, prefectul Constantei exclude o asemenea posibilitate.

„ O asemenea posibilitate este exclusa, dar dincolo de orice indoiala, autoritatile romane sunt pregatite sa faca fata oricarei situatii. ” a spus Prefectul Constantei, Eugen Bola.

„ Nava nu prezinta siguranta 100% pentru navigatie, acest lucru este vizibil si cu ochiul liber. ” a precizat Adrian Mihalcioiu , liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Daca nava va pleca spre Danemarca, toate costurile vor fi suportate de armatorul german.

„ Costurile deplasarii si decontaminarii vor fi suportate in intregime de armator prin intermediul asiguratorului. ” a adaugat Prefectul Constantei, Eugen Bola.

Nava Flaminia a ajuns in Romania in luna mai pentru a fi reparata in santierul Naval din Mangalia, dupa ce anul trecut a suferit un incendiu la bord. Pe vas se aflau 2800 de containere cu marfuri generale si 149 cu substante chimice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *