Voluntari ai Asociatiei Tasuleasa Social au plantat 8.000 de puieti in Padurea Pedagogica din Sieu Magherus

  0
  524
  Actiunea de plantare de puieti sub deviza
  Actiunea de plantare de puieti sub deviza "Eroii - vesnic vii" continua
  Voluntari ai Asociatiei Tasuleasa Social au plantat 8.000 de puieti in Padurea Pedagogica din Sieu Magherus

  Un numar de 400 de voluntari ai Asociatiei Tasuleasa Social din cinci localitati, inclusiv municipiul Bucuresti, au plantat, la finalul saptamanii trecute, 8.000 de puieti in Sieu Magherus din judetul Bistrita Nasaud, in ceea ce initiatorii actiunii au numit Padurea Pedagogica, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei.

  In cadrul actiunii de plantare au participat 400 de voluntari Tasuleasa Social din Bistrita, Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Bucuresti si Cluj, mare parte dintre ei copii si tineri care au participat la programele de training desfasurat de Tasuleasa Social in Padurea Pedagogica.

  Impadurirea din Sieu Magherus a fost sustinuta de Coca-Cola HBC Romania si de Don Lothrop, investitor american.

  Padurea Pedagogica urmareste un ciclu complex de educatie, iar tinerii invata in mijlocul naturii despre cultura organizationala, respectarea regulilor si respectul fata de mediu, dar si despre speciile de arbori din Romania, in special din zona montana, despre viata padurii, despre apa potabila si reziduala, precum si cea din mlastini, lacuri si paraie.

  In 2011, Tasuleasa Social a construit, in parteneriat cu Coca-Cola HBC Romania, Padurea Pedagogica, ce se intinde pe o suprafata de trei hectare si contine 34 de elemente practice care ii ajuta pe tineri sa inteleaga rolul apei curate in natura, relatia apei cu oamenii si padurea, dar si felul in care aceste trei elemente coexista.

  Potrivit sursei citate, Padurea Pedagogica a fost o ‘sala de clasa in aer liber’ pentru aproape 1.300 de copii si tineri din Dorna Candrenilor, Vatra Dornei, Suceava, Bistrita, Cluj, Bacau si Bucuresti, dar si din Germania, Turcia, Spania, Finlanda, Anglia, Franta si Olanda.

  Tasuleasa Social, infiintata in Bistrita, in urma cu 10 ani, si-a propus sa schimbe mentalitatile tinerilor si sa arate ca acestia doresc sa se implice in probleme de mediu. Tinerii care au participat la actiunile asociatiei au fost pregatiti ca, la randul lor, sa desfasoare pe cont propriu activitati similare.

  Una dintre cele mai cunoscute campanii Tasuleasa Social a fost ‘Verde 003’, proiect la care au participat peste 2.200 de adolescenti si o serie de personalitati, precum: Ada Milea, Marcel Iures, Radu Naum, Amalia Enache, Catalin Stefanescu sau Ivan Patzaichin.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.