Voluntariatul, solutie alternativa la problemele de mediu

  0
  466
  Voluntariatul, solu?ie alternativ? la problemele de mediu
  Voluntariatul, solutie alternativa la problemele de mediu

  De Ziua Mondiala a Mediului, cafeneaua Klausenburg a gazduit dezbaterea “Voluntariatul, solutie alternativa la problemele de mediu”. Evenimentul a avut loc in cadrul EcoTiff.

  La masa rotunda moderata de Mihai Gotiu au fost invitati speciali jurnalistii Rares Bogdan si Dragos Bucurenci alaturi de Lucian Croitoru, directorul de comunicare al Companiei de Apa Somes, si Alina Cristea si Catalin Lupoaie, de la Holcim.

  Manifestarea a fost prezentata de Holcim si Compania de Apa Somes.
  Principala problema adusa in discutie a fost daca voluntarul are responsa-bilitate in rezolvarea problemelor de mediu, substituind raspunderea institutiilor statului. „Ma enerveaza ideea ca voluntarul e trimis sa rezolve probleme ca si cum ar fi obligat cand, in opinia mea, nu este”, a deschis discutia Gotiu. Reprezentantii asociatiilor de voluntari au concluzionat ca „a face voluntariat, inclusiv in problemele de mediu, e o chestiune de vointa personala, o datorie civica a unor oameni care isi iau in serios postura de cetateni. Dar de obligat nu ne poate obliga nimeni”, au spus cei de la Asociatia de Voluntariat AIDA.

  Dragos Bucurenci, presedintele asociatiei Mai Mult Verde, a concluzionat ca „problema voluntariatului este una cu doua taisuri”. „Pe de o parte, ea depersonalizeaza societatea, care arunca in carca ONG-urilor de resort situatia, iar pe de alta parte, voluntariatul e varf de lance in schimbarile din societate. E evident ca voluntarii nu au obligatii”, a afirmat Bucurenci. Ziua dedicata mediului la TIFF a fost marcata si prin proiectia mai multor filme cu tematica ecologista.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.