Voluntarii Tarii lui Andrei planteaza 10.500 de copaci in judetul Giurgiu

  0
  385
  10.00 de copaci plantati la capatul Bulevardului Muncii
  Voluntarii Tarii lui Andrei planteaza 10.500 de copaci in judetul Giurgiu

  Sambata, 21 aprilie, Petrom organizeaza cea de-a VIII – a Plantare din Tara lui Andrei;
  10.500 de puieti de salcam si gladita vor fi plantati in localitatea Roata de Jos (judetul Giurgiu);
  Peste 175 de voluntari din comunitate vor participa la plantare;
  In ultimii 2 ani (2010-2011) Petrom a plantat peste 150.000 de copaci in cadrul plantarilor din Tara lui Andrei
  Actiunea face parte din programul de responsabilitate sociala TaraluiAndrei.ro, initiat de Petrom in 2009.
  Giurgiu, 21 aprilie 2012 – Petrom organizeaza sambata, 21 aprilie, cea de-a VIII- a Plantare din Tara luiAndrei in localitatea Roata de Jos din judetul Giurgiu. 10.500 de puieti de salcam si gladita vor fi plantati pe mai multe portiuni de teren, precum malul paraului Dambovnic pentru prevenirea inundatiilor, o zona cu risc ridicat de alunecari de teren si pe marginea drumurilor judetene 611 si 601
  , blocate in aceasta iarna din cauza caderilor masive de zapada, cu scopul de a preveni viitoare inzapeziri, prin perdele de protectie forestiera. Peste 175 de voluntari din comunitatile Roata de Jos si Bolintin Vale si angajati Petrom si-au anuntat participarea la actiunea de plantare.
  „Iarna aceasta ne-a amintit ca natura poate fi uneori necrutatoare. Satele din Romania s-au confruntat cu numeroase probleme cauzate de caderile masive de zapada, iar cele mai acute au fost blocarea drumurilor si izolarea oamenilor. Plantarea din comuna Roata de Jos vine in sprijinul comunitatii, prin crearea unei perdele de protectie forestiera care are rolul de a asigura protectia cailor de comunicatie impotriva inzapezirilor si a vantului.” declara Mona Nicolici,Manager Relatii comunitare, Petrom.
  Zonele in care se va desfasura actiunea de plantare au fost alese prin consultarea autoritatilor locale si tinand cont de nevoile comunitatii. Plantarea de la Roata de Jos este organizata de Petrom in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde si Ocolul Silvic Bolintin.
  In fiecare primavara si toamna, Petrom transforma toti copacii virtuali de pe Tara lui Andrei in realitate, cu ajutorul voluntarilor. Astfel, toti cetatenii Tarii lui Andrei pot contribui la actiunile de plantare si pot sprijini comunitatile afectate de inundatii, alunecari de teren sau lipsa de spatiu verde.
  De la lansarea Tarii lui Andrei, cu ajutorul a peste 3.000 de voluntari, Petrom a plantat peste 150.000 de copaci in judetele Prahova, Bacau, Teleorman, Bihor, Dolj, Arges si Buzau.
  Despre Tara lui Andrei
  In octombrie 2009, Petrom a lansat TaraluiAndrei.ro, un program de responsabilitate sociala pentru toti cei care isi doresc sa se implice in rezolvarea problemelor din comunitatea lor si vor sa transforme Romania intr-un loc mai bun. TaraluiAndrei.ro este primul program de responsabilitate sociala Petrom care permite unui numar nelimitat de oameni sa interactioneze, sa comunice, sa se informeze si, mai ales, sa schimbe, in mod concret, lumea in care traiesc.
  Petrom CSR
  „Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.
  „Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si, pentru aceasta, am ales sa tratam aspectele legate de mediu si pe cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.