Array

Volvo a stabilit un record mondial de viteza cu un camion hibrid care a fost botezat Mean Green

Volvo a stabilit un record mondial de viteza cu un camion hibrid care a fost botezat Mean Green

Inca de la sfarsitul lunii martie, Volvo avea in plan sa stabileasca un record mondial de viteza cu un camion hibrid care a fost botezat Mean Green. La final de aprilie, Volvo Mean Green a reusit sa atinga obiectivul propus pe o pista din Utah, in Statele Unite ale Americii.

Mean Green este echipat cu un motor diesel Volvo D16 care a fost modificat ca sa ofere 2.129 CP si un cuplu de 6.779 Nm. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automata I-Shift de asemenea imbunatatita si lucreaza impreuna cu un propulsor electric, in stare sa livreze 203 CP si un cuplu de 1.200 Nm. Elementele aerodinamice au fost revizuite, dar aproape toate componentele provin de la Volvo, inclusiv cabina.

In prezenta unor reprezentanti de la United States Auto Club, o divizie acreditata de FIA, Volvo Mean Green a atins viteza maxima de 236 km/h (camionul fiind in miscare inainte de a parcurge 1.000 de metri) si o viteza medie de 153 km/h (la proba pornirii de pe loc pe 1.000 de metri, dintr-o parte in alta a pistei si retur). Ambele rezultate vor fi confirmate de FIA, dar procesul este mai indelungat, intre 30 si 60 de zile.

Volvo Mean Green a mai trecut printr-o provocare asemanatoare si anul trecut, in Suedia. Totusi, rezultatele obtinute acum au fost mai bune, iar pilotul Boije Ovebrink are motive suficiente ca sa fie mandru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente