Vorbeste cu plantele!

Un mecanism conceput de oamenii de stiinta de la Universitatea din New York poate sa transmita nevoile plantelor, acesta fiind capabil sa avertizeze proprietarii atunci cand plantelor lor le este sete, cu ajutorul retelei de socializare Twitter.
plante
„Bineinteles ca plantele nu pot vorbi sau scrie direct pe Twitter, asa ca trebuie sa le ajutam”, a declarat Rob Faludi, unul dintre cei care au ajutat la crearea mecanismului intitulat „Botanicalls”.

Conform Reuters, sistemul este format din senzori care masoara umiditatea din sol, sunt conectati la un panou de circuite si transmit informatiile catre un microcontrol. „Exista niste setari ale softului care iti permit sa setezi tipul plantei pe care o ai si sa alegi caracteristicile pamantului, intrucat fiecare sol are alte proprietati”, a mai spus Faludi.

Sistemul poate calcula daca umiditatea solului este prea mica sau prea mare si transmite un semnal wireless catre Twitter, prin intermediul Internetului, unde persoanele primesc texte scurte, de maxim 140 de caractere. De asemenea, pot fi personalizate si mesajele Twitter, incepand de la limba folosita si pana la tipul de planta.

„Intotdeauna exista fraze de baza precum <>. Dar frazele vor deveni din ce in ce mai negativiste pe parcurs ce starea plantei se degradeaza: <>”, a declarat si Kate Hartman, co-creatoarea Botanicalls.

Pana acum exista 2.300 de persoane care s-au conectat pe Twitter la sectiunea de plante si in fiecare zi utilizatorii primesc mesaje continand date despre tipul de pamant folosit sau despre starea plantelor.

Circa 100 de sisteme Botanicalls au fost vandute, la un pret de 99 de dolari bucata, acestea oferind o senzatie unica cumparatorilor.

Noua tehnologie are la baza un model mai vechi al Botanicalls, ce a fost lansat in 2007 si care permitea plantelor sa telefoneze proprietarilor si sa le spuna ca au nevoie de apa. Dar acest tip de mecanism era foarte scump si nici nu era atat de practic precum modelul actual.

„Exista un interes crescut pentru obiectele inteligente sau mai pe scurt pentru dispozitivele care pot comunica. Acest gen de tehnologie prinde teren pe masura ce costurile comunicatiilor wireless scad”, a declarat Faludi.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *