Papua Noua Guinee, depozit de animale noi

0
385

In cadrul unei expeditii realizata de grupul de protejare a naturii Conservation International in Papua Noua Guinee, au fost descoperite 56 de specii de animale, printre care se numara paianjenul saritor, broasca ciripitoare si soparla geko, informeaza AFP.
biodiversitate
Descoperirile, date publicitatii miercuri, urmeaza analizei speciilor gasite in iulie si august 2008, in urma unei explorari a padurilor tropicale care acopera muntii din centrul tarii.

In cadrul acestei misiuni, au fost descoperite peste 600 de specii animale si vegetale; printre acestea se numarau 50 de specii de paianjeni, doua specii de plante, trei de broaste si una de soparla geko.

Una dintre cele trei broaste, denumita Oreophryne, este foarte mica, de culoare maro si oracaie foarte ascutit. Alta broasca, denumita Nyctimysets, este de culoare verde stralucitor si are ochii mari, iar cea de-a treia, denumita Litoria, scoate un sunet foarte grav. Soparla geko, Cyrtodactylus, este singurul specimen al acestei specii descoperit in cadrul expeditiei.

„Vasta regiune muntoasa Kaijende si vaile invecinate se numara printre cele mai mari zone salbatice din Papua Noua Guinee si sunt (…) esentiale pentru modul de viata traditional”, a explicat Steve Richards, unul dintre cercetatorii de la Conservation International.

Comunitatile locale depind de aceasta regiune pentru ca aici vaneaza si aduna produse din padure. De asemenea, zona reprezinta si o sursa importanta de apa pentru zecile de mii de persoane care locuiesc pe inaltimile de pe Enga Southern Highlands si in provinciile Western si Saudaun.

Regiunea mai joaca si un rol extrem de important in stoparea schimbarilor climatice, prin stocarea unor cantitati foarte mari de gaz carbonic (CO2).

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.