Wal-Mart, amendat cu 82 milioane de dolari, dupa ce a poluat mediul inconjurator

Wal-Mart, amendat cu 82 milioane de dolari, dupa ce a poluat mediul inconjurator
Wal-Mart, amendat cu 82 milioane de dolari, dupa ce a poluat mediul inconjurator

Wal-Mart va plati daune in valoare de 82 milioane dolari, dupa ce a pledat “vinovat”, in cazul deversarii unor reziduuri in California si Missouri.

Uriasul retailer a recunoscut ca a incalcat legislatia privind protectia mediului inconjurator, dupa ce a deversat in mod ilegal cantitati de fertilizatori, pesticide si clor.

Procurorii au declarat ca angajatii nu au fost instruiti cum se cuvine si au lasat gunoiul la voia intamplarii, fie in canalizari, fie in cosuri de gunoi.

In 2010, Wal-Mart a fost amendat cu 29 milioane dolari, pentru o infractiune asemanatoare, in ambele state mentionate.

“Prin manevrarea incorecta a reziduurilor, pesticidelor si a altor materiale, in contradictie cu legile federale, Wal-Mart a pus in pericol sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator si a castigat un avantaj economic lipsit de fair-play in fata altor companii”, a declarat Ignacia Moreno, asistentul procurorului general din cadrul Diviziei Mediului si Resurselor Naturale, aflat in subordinea Departamentului de Justitie.

Wal-Mart a pledat “vinovat” pentru sase capete de acuzare, recunoscand ca a incalcat CWA (Clean Water Act) in California, intre 2003-2005, prin deversarea ilicita a produselor periculoase, rezultate din activitatea magazinelor sale.

Wal-Mart a pledat “vinovat” si in Missouri, pentru incalcarea FIFRA (Federal Insecticide, Fungicide and Rodenticide Act), prin manevrarea incorecta a pesticidelor; acestea au pus in pericol sanatatea oamenilor, a precizat Departamentul de Justitie.

Wal-Mart a precizat ca “este multumit” de rezolvarea situatei.

“Incidentele au avut loc in urma cu cativa ani si au presupus transportarea si deversarea unor produse poluante”, a declarat retailerul intr-un comunicat oficial.

“Wal-Mart a dezvoltat o serie de programe de protectie a mediului, pe care le utilizeaza astazi”.

Wal-Mart spune ca a redus volumul reziduurilor periculoase cu 30%, incepand cu 2010, cand a implementat un program in acest sens.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,335FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente