Washingtonul, gazda summitului pentru energie

Principalele economii ale lumii se vor reuni, pe 19 si 20 iulie, la Washington, pentru a discuta despre energia regenerabila si pentru a ajunge la o intelegere privind noul tratat destinat luptei impotriva incalzirii climatice.summit de energie

Ministrii Energiei si mai multi inalti responsabili din cele mai bogate 21 de tari ale lumii se vor reuni la Washington, la invitatia administratiei presedintelui american Barack Obama, care urmareste crearea de locuri de munca in sectorul energiei verzi.

Principalele economii ale planetei, care produc 80% din produsul intern brut (PIB) mondial, nu s-au inteles asupra unui eventual acord privind incalzirea climatica, in conditiile in care tarile dezvoltate solicita angajamente concrete din partea tarilor emergente.

Energia regenerabila este considerata un domeniu de interes comun, fapt ce l-a determinat pe Obama sa semneze un plan pe cinci ani, in valoare de 150 de milioane de dolari, ce prevede colaborarea cu Beijingul in materie de vehicule electrice.

„Dezvoltarea energiei curate si a tehnologiilor pentru imbunatatirea eficientei energetice ar putea reprezenta cea mai mare oportunitate economica a secolului XXI”, a estimat secretarul american al Comertului, Gary Locke, citat de AFP.

Administratia lui Obama si-a aratat in repetate randuri nemultumirea privind faptul ca Statele Unite sunt in intarziere fata de multe tari europene si asiatice in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologiilor verzi.

De aceea, summitul care va incepe pe 19 iulie va reprezenta o buna ocazie pentru demararea unei colaborari intre tarile ce vor fi prezente.

Participantii urmeaza sa discute, printre altele, despre normele de eficacitate energetica, despre energia solara si cea eoliana si despre mijloacele de furnizare a energiei catre cei care inca nu o au.

Tarile care vor participa la summitul de la Washington sunt: Africa de Sud, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Franta, Germania, India, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Norvegia, Rusia, Spania, Statele Unite si Suedia.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *