Ziua Garzii Nationale de Mediu, sarbatorita prin plantare de copaci si educatie ecologica

Ziua Garzii Nationale de Mediu, sarbatorita prin plantare de copaci si educatie ecologica
Ziua Garzii Nationale de Mediu, sarbatorita prin plantare de copaci si educatie ecologica

Ziua de 12 Martie reprezinta pentru comisarii Garzii Nationale de Mediu un moment aniversar. Ea marcheaza infiintarea Garzii Nationale de Mediu ca institutie care aplica prevederile legale privind protectia factorilor de mediu. Cu aceasta ocazie, mesajul GNM, adresat tuturor, vizeaza o actiune comuna, in care fiecare poate contribui la salvarea mediului si a naturii.

Ziua Garzii Nationale de Mediu reprezinta un semnal binevenit si un indemn de a actiona unitar pentru protejarea mediului inconjurator.

Aceasta zi va fi marcata prin actiuni de informare, constientizare si educatie ecologica, desfasurate la nivelul tuturor comisariatelor judetene din tara.

In acest sens, vor fi organizate actiuni de ecologizare la Hunedoara, pe raza municipiului Deva – Zona Zavoi, impreuna cu reprezentantii Primariei Deva, la Vaslui, unde elevii vor participa la ecologizarea raului Delea, si la Giurgiu, unde se va desfasura o actiune de salubrizare in zona Parc Alei din Giurgiu.

Actiuni de plantare de puieti vor avea loc la Braila, in paralel cu popularizarea activitatilor GNM in randurile elevilor de la Scoala Al. Ioan Cuza, la Pitesti si la Constanta – actiuni la care vor participa elevi din ciclul gimnazial si liceal.

Actiuni de educatie ecologica se vor desfasura si la Sibiu, Galati, Targoviste, Ramnicu Valcea, Caras Severin si Timisoara, unde elevii vor participa la un concurs pe tema problemelor de mediu.

Dezbateri si work-shop-uri vor fi organizate la Arad, Bihor si la Brasov, unde, in Aula Universitatii, va avea loc un seminar privind activitatile desfasurate de GNM – CJ Brasov, urmat de o vizita la statia de tratare a apei de la Sacele.

La Gorj si la Mehedinti, vor avea loc mese rotunde pentru promovarea unui mediu sanatos, impreuna cu organizatiile neguvernamentale de mediu. In mai multe judete se vor desfasura actiuni de informare prin distribuirea de fluturasi si pliante privind activitatea GNM.

Totodata, in cadrul proiectului “Alinierea metodologiei de control a GNM la directivele si conventiile de control internationale”, Comisariatul General al GNM va organiza, la Pitesti, o conferinta regionala pentru constientizarea publicului privind riscurile pe care le implica traficul ilicit de specii protejate. Aceasta actiune face parte dintr-o serie de opt conferinte regionale, organizate in tara, la care vor participa autoritatile locale, institutiile care colaboreaza cu GNM si ONG-urile de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *