Campanie pentru “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”. A patra etapa.

Profesori, preoti, doctori bistriteni, instruiti ecologic pentru comunitate
Profesori, preoti, doctori bistriteni, instruiti ecologic pentru comunitate

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice lanseaza cea de-a patra etapa a Campaniei de sensibilizare si constientizare publica din cadrul Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”.

Astfel, in perioada 11 martie – 27 aprilie, in 87 localitati din 34 judete incluse in proiect vor fi organmizate seminarii locale pentru formare de formatori, educatie ecologica.

O echipa de experti in mediu va ajunge si la Ilva Mica, Bistrita Bargaului si Urmenis.

Potrivit comunicatului remis presei, selectia grupului de promotori a avut la baza ideea ca, prin prisma profesiei practicate (profesori, invatatori, doctori, preoti), acestia pot contribui cu experienta personala in instruirea copiilor si a intregii comunitati locale pentru inducerea de schimbari comportamentale si crearea unei atitudini pozitive in relatia lor cu mediul inconjurator.

Obiectivul principal al seminariilor este acela de a crea un grup de promotori locali care sa sensibilizeze opinia publica si tanara generatie cu privire la problemele de sanatate din mediul rural generate de poluarea din surse agricole si menajere, cu accent puternic pe calitatea apei, sanitatie, comportament igienic si facilitati sanitare, practici agricole prietenoase cu mediul. Prin aceste actiuni se doreste imbunatatirea practicilor si comportamentelor individuale, de familie si institutionale in zonele rurale din Romania (in special in comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrati), in ceea ce priveste sanitatia, igiena si managementul gunoiului de grajd.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente