Ziua Mediului – pe bicicleta

0
274

Sute de elevi au marsaluit pe strazile din Targu Jiu si au manifestat pentru o natura mai curata, prefectul de Gorj, Victor Banta, venind la serviciu de Ziua Mondiala a Mediului pe bicicleta.

Autoritatile judetului Gorj si cateva sute de copii au marcat ieri la Targu Jiu, prin marsuri si actiuni specifice, Ziua Mondiala a Mediului. Aproximativ 250 de elevi si salariati ai Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) au marsaluit pe strazile municipiului pentru a atrage atentia asupra problemelor de mediu. Coloana de manifestanti a fost condusa, pe biciclete, de prefectul judetului Gorj, Victor Banta, alaturi de directorul executiv al APM, Gheorghe Fometescu. Elevii Liceelor „Ion Mincu” si „Henri Coanda”, precum si angajatii APM, care au ales sa participe la aceasta actiune, au venit cu bicicletele, pe role sau pe jos, purtand masti care sa-i protejeze de noxele emise de masinile ce circula pe strazile orasului. Cu totii au dorit sa marcheze Ziua Mondiala a Mediului, care s-a desfasurat in acest an sub sloganul „Invinge obisnuinta! Spre o economie bazata pe mai putin carbon!”.

In timpul marsului, care a pornit de la Liceul „Henri Coanda” si s-a oprit in fata Primariei Targu Jiu, elevii i-au indemnat pe locuitori sa le urmeze exemplul, sa mearga pe jos, si sa limiteze astfel emisiile de noxe.

Imbracati in saci menajeri

Tot ieri, reprezentantii Asociatiei „Hai Hui” s-au deplasat pe strazile din zona centrala a municipiului Targu Jiu, imbracati in saci menajeri. Peste 50 de elevi provenind de la cinci scoli din judetul Gorj au marsaluit si le-au transmis locuitorilor mesaje privind protectia mediului. „Chiar daca suntem mici, impreuna suntem puternici si putem sa le atragem atentia atat celor de varsta noastra, cat si parintilor nostri, sa aiba grija de natura. Trebuie sa fim atenti unde aruncam gunoiul si sa folosim energia electrica si de alta natura cu economie, pentru ca s-ar putea sa nu mai avem mai tarziu ce sa consumam. De asemenea, prin tot ceea ce facem poluam natura si aerul pe care il respiram s-ar putea sa nu fie atat de curat. La fel si apa, care este tot mai murdara, pentru ca toata lumea arunca acolo gunoiul si nu il duce unde trebuie. Noi facem ceea ce putem, pentru a ne face auziti”, a spus Manuela Vaduva, de noua ani, eleva la Scoala Generala din Francesti, comuna Pestisani.

Cu luminile stinse

Aseara, incepand cu ora 21.30, administratia locala a oprit, pentru cateva minute, iluminatul exterior al Primariei Targu Jiu si pe cel din Parcul Coloanei Infinitului si Parcul Central.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.