Ziua Mediului va fi marcata prin lansarea campaniei “Aeriseste Bucurestiul!”

Ziua Mediului va fi marcata sambata, 5 iunie, prin lansarea campaniei “Aeriseste Bucurestiul”. Unul dintre obiectivele campaniei este de a responsabiliza oamenii fata de problemele de mediu ale Capitalei.Ziua Mediului

Campania”Aeriseste Bucurestiul”, va incepe sambata, 5 iunie, la ora ora 11.00, printr-un mars al eco – voluntarilor. La mars vor participa circa 3.000 de tineri din 12 licee, reprezentanti ai mass media si locuitori ai Capitalei. Ei vor avea de parcurs urmatorul traseu: Piata Presei Libere – B-dul Kiseleff – Piata Victoriei.

“Aeriseste Bucurestiul” face parte dintr-un proiect de mediu complex, “Intarirea guvernarii de mediu in Bucuresti”, proiect derulat in parteneriat de catre APDD – Agenda 21, Primaria Askim din Norvegia, Primaria Muncipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si finantat din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru crestere economica si dezvoltare sustenabila in Romania.

Scopul acestei campanii este de a informa si responsabiliza oamenii privind problemele de mediu ale Capitalei si de a dezvolta un comportament ecologic sanatos.

“Proiectul propune o implicare sustinuta a societatii civile in procesul de intarire a capacitatii institutionale a autoritatilor locale pentru elaborarea strategiilor de mediu si de constientizare de catre cetateni a problemelor de mediu din cadrul comunitatii in care traiesc si conlucrarea cu autoritatile publice locale in vederea identificarii si aplicarii unor solutii adecvate”, se arata intr-un comunicat de presa.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente