Ziua mondiala a apei, marcata de tinerii liberali

Ziua mondiala a apei, marcata de tinerii liberali
Ziua mondiala a apei, marcata de tinerii liberali

Aproximativ 50 de tineri au participat, sambata, la o actiune organizata de Tineretul National Liberal (TNL) cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, marcate, in fiecare an, pe 22 martie. Ei au facut o vizita la Statia de Tratare a Apei din Catamarasti Deal. Acestia au fost informati despre modul in care procedurile de tratare a apei au evoluat de-a lungul anilor, precum si despre etapele de tratare in vederea potabilizarii si alimentarii cu apa a populatiei din Botosani.

like facebook“Prin aceasta actiune am dorit sa constientizam fiecare dintre noi necesitatea protejarii cantitative si calitative a apei, precum si responsabilizarea celor cu atributii in intretinerea, valorificarea si protejarea surselor de apa”, a declarant Sorin Cornila, presedintele Organizatiei de Tineret a PNL Botosani.

Sub sloganul “Lumea este insetata pentru ca noua ne este foame”, se doreste tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste risipa resurselor de apa, a importantei acestora pentru securitatea alimentara si implicit pentru sanatatea populatiei.

Pentru satisfacerea nevoilor de apa, numai pentru municipiul Botosani se produce si se livreaza zilnic catre populatiei circa 25.000 de metri cubi de apa potabila.

In fiecare an, pe 22 martie, se marcheaza “Ziua Mondiala a Apei”, decizia instituirii acestei sarbatori fiind luata in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare de la Rio de Janeiro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente