Ziua Mondiala a Mediului – 5 Iunie

  0
  736
  Ziua Mondiala a Mediului – 5 Iunie
  Ziua Mondiala a Mediului – 5 Iunie

  La data de 5 iunie in fiecare an se celebreaza in intreaga lume Ziua Mondiala a Mediului in mai bine de 100 de tari. Tara gazda din acest an este India. Anul 2011 este “Anul International al Padurilor”. In acest context, sloganul campaniei de celebrare a Zilei Mondiale a Mediului la nivel national este“Padurile si natura in serviciul dumneavoastra, IMPREUNA PENTRU SANATATE”.

  In 05.06.2011 DSP Calarasi deruleaza Campania de celebrare in cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viata sanatos al Ministerului Sanatatii.

  Scopul campaniei: atragerea atentiei asupra riscurilor pentru sanatate reprezentate de distrugerea padurilor, “plamanul Terrei”.

  Obiectivul principal al campaniei este promovarea unui stil de viata ecologic.

  Spatiile verzi din orase, gradinile si parcurile sunt adevarate refugii pentru multi dintre noi. Ceea ce facem in directia protejarii acestora facem, in primul rand, pentru noi, pentru sanatatea noastra si a generatiilor care ne vor urma.

  Este important a sadi in mintea si in sufletul fiecarui cetatean al societatii, conceptul ca omul, ca specie biologica, este dependent de natura si nu poate trai in afara ei.

  Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea si protejarea parcurilor, a spatiilor verzi sau a gradinilor, precum si la celebrarea acestei sarbatori prin participare si sustinere.

  Ce poate face oricine:

  • Sa mearga pe jos, cu bicicleta, cu rolele sau mijloacele de transport in comun in locul autoturismului propriu;
  • Sa nu arunce gunoaiele pe jos, nici in orase, nici cand sunt in mijlocul naturii;
  • Sa recicleze ceea ce se poate recicla: hartia, metalul, plasticul, sticla, bateriile;
  • Sa planteze un copac, sau sa aiba grija de planta verde din ghiveci;
  • Sa doneze ceea ce nu ii mai foloseste;
  • Sa economiseasca energia electrica si apa;
  • Sa invete un copil despre natura si felul in care o poate proteja.

  Sta in puterea omului sa ia masuri eficiente si sa gaseasca solutii pentru a opri continuarea si agravarea poluarii mediului inconjurator.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.