Centrul pentru Resurse Juridice si Fundatia Culturala Rosia Montana: RMGC dezinformeaza

Centrul pentru Resurse Juridice ?i Funda?ia Cultural? Ro?ia Montan?: RMGC dezinvormeaza
Centrul pentru Resurse Juridice si Fundatia Culturala Rosia Montana: RMGC dezinvormeaza
Centrul pentru Resurse Juridice si Fundatia Culturala Rosia Montana: RMGC dezinvormeaza

Centrul pentru Resurse Juridice si Fundatia Culturala Rosia Montana lanseaza acest comunicat de presa, cu privire la stirie care au circulat in presa, in ziua de 31.05.2011, privind certificatul de urbanism nr. 87/2010 al proiectului minier Rosia Montana.

Atragem atentia ca acestea sunt de natura sa dezinformeze opinia publica si sa denatureze adevarul!

Pana in prezent nu s-a judecat niciun proces privind valabilitatea acestui certificat de urbanism, cauza de pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, avand ca obiect numai suspendarea acestui certificat.

In acest dosar, Centrul pentru Resurse Juridice si Fundatia Greenpeace au solicitat Curtii de Apel Bucuresti sa suspende certificatul de urbanism nr. 87/2010.

De asemenea, tinem sa reamintim ca Planul de Urbanism General si Planul de Urbanism Zonal – zona industriala, pentru comuna Rosia Montana, aprobate in anul 2002 si confirmate prin Hotararea Consiliului Local din Rosia Montana nr. 1/2009 au fost anulate in 24 mai 2011, de Tribunalul Alba in cauza intentata de Fundatia Culturala Rosia Montana impotriva Consiliului Local Rosia Montana.

In consecinta, solicitam presei si incurajam jurnalistii sa se documenteze si sa verifice opinia tuturor partilor implicate inainte de formarea unei opinii si publicarea articolelor privind proiectul minier de la Rosia Montana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *