Ziua Pamantului: efectele schimbarilor climatice. De ce este este aniversata, in acest an, pe 22 aprilie, de miliarde de locuitori ai Planetei?
Ziua Internationala a Pamantului 22 aprilie
Potrivit MMSC, in intreaga lume se deruleaza manifestari pe tema efectelor schimbarilor climatice si actiuni ce au ca scop gasirea celor mai eficiente modalitati de protejare a mediul inconjurator (Ziua Pamantului).
Infiintata in anul 1970 de catre senatorul americanGaylord Nelson, cand populatia SUA s-a confruntat cu cresterea accelerata a preturilor la carburanti si un nivel din ce in ce mai ridicat al poluarii aerului, Ziua Pamantului a devenit o ocazie a actiunilor de constientizare a populatiei globale pentru conservarea sanatatii naturii si reducerii impactului uman asupra acesteia. Evenimentele ecologice organizate, luni, implica eforturi comune de curatare a plajelor, a albiilor raurilor sau a altor zone naturale –Ziua Pamantului: efectele schimbarilor climatice.
De asemenea, Romfilatelia lanseaza o noua emisiune de marci postale alcatuita dintr-un timbru postal cu valoarea nominala de 5,00 lei si un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost realizate coli de 28 de timbre si minicoli de opt timbre plus o vinieta, pentru a marca Ziua Pamantului: efectele schimbarilor climatice.
Instituita in anul 2009 de catre Organizatia Natiunilor Unite (ONU), ziua de 22 aprilie a devenit sarbatoarea oficiala a Planetei (Ziua Internationala a Pamantulu) si expresia comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat si mai verde.