Gheorghe Mihailescu, seful Directiei Silvice Valcea: “Peste 100 de oameni vor munci la impaduriri”

Gheorghe Mihailescu, seful Directiei Silvice Valcea: “Peste 100 de oameni vor munci la impaduriri”
Gheorghe Mihailescu, seful Directiei Silvice Valcea: “Peste 100 de oameni vor munci la impaduriri”

Potrivit lui Gheorghe Mihailescu, seful Directiei Silvice Valcea, in aceasta perioada se desfasoara actiuni de impadurire pe 29 de hectare, in zona Ocolului Silvic Voineasa: “In cea mai mare parte, zapada s-a topit si se pot desfasura lucrarile de impadurire. Cred ca, in doua-trei saptamani, in functie de evolutia vremii, peste 100 de oameni vor munci la impaduriri.

Vom folosi molid, brad, larice.”. Pe de alta parte, Directia Silvica organizeaza licitatia pentru executarea lucrarilor de rarituri, lucrari de ingrijire a padurilor, precum si pentru efectuarea primelor taieri la arboretele ajunse la varsta exploatarii, urmarindu-se doua tinte. “Urmarim prima data inceperea regenerarii naturale a acestora. Silvicultorii folosesc mult aceasta metoda, fiindca este mai ecologica si mai putin costisitoare.

A doua tinta este recoltarea lemnului produs.”, a precizat Mihailescu. In alta ordine de idei, in aceste zile, salariatii Directiei Silvice Valcea verifica stadiul dezvoltarii omizilor defoliatoare din zona padurilor de deal. “Primavara, padurile pot fi afectate de omizi care consuma frunza proaspat crescuta. Din datele noastre, acesti daunatori nu au produs pagube padurilor, dar trebuie sa le supraveghem permanent. Pe teren se stabileste procentul real de defoliere si in functie de tendintele de evolutie a acestora se stabilesc masurile de combatere necesare (cu substante la sol, cu avionul sau prin actiuni mecanice). Noi supraveghem si starea de sanatate a padurilor particulare.”, a adaugat seful Directiei Silvice Valcea. (C.M.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente