Zoltan Somodi a promovat fondurile structurale si in cadrul EUGA

Vineri, 26 noiembrie a.c., secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei, Zoltan Somodi, prezent la inaugurarea programului EU Grants Advisor (EUGA) a salutat initiativele private care vin in sprijinul obtinerii unei rate cat mai mari de absorbtie a fondurilor structurale pe sectorul IT&C.

Evenimentul a fost organizat in Bucuresti si a avut ca obiectiv principal diseminarea informatiilor privind consultanta in accesarea fondurilor structurale adresate IMM-urilor, pe baza unei prezentari comune a reprezentantilor Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) si a institutiilor private, partenere in programul EUGA.
In calitate de membru al prezidiului, Zoltan Somodi a subliniat importanta acestor fonduri pentru dezvoltarea mediului de afaceri, prin derularea pe viitor a cat mai multor proiecte din domeniul tehnologiei informatiei si al comunicatiilor, pentru sectorul e-economiei.
Din aceasta perspectiva, secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei a amintit ca in luna noiembrie a.c. MCTI intentioneaza sa lanseze primul apel pentru operatiunile din cadrul Domeniului de interventie 3 – dezvoltarea e-economiei. Fondurile alocate in valoare de 31 de milioane de euro vor avea ca beneficiari IMM-urile.
Zoltan Somodi a precizat ca ministerul, in calitate de Organism Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, sustine orice initiativa publica sau privata de sprijinire a potentialilor beneficiari in accesarea fondurilor structurale.
Lansarea programului EUGA a fost prezidata de vicepresedintele Microsoft CEE Vahe Torossian, de directorii generali ai Microsoft Romania (Silviu Hotaran), Bancii Transilvania (Robert Rekkers) si Hewlett Packard Romania (Radu Enache).

Sursa: Agora

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente