Zona turistica Semenic – finalizarea proiectului de colectare selectiva a deseurilor

SemenicZona turistica Semenic – finalizarea proiectului de colectare selectiva a deseurilor Comuna Valiug, in parteneriat cu comuna Brebu Nou si Consiliul Judetean Caras Severin a finalizat implementaera proiectului „Sistem de gestionare a deseurilor in zona turistica Semenic”, indeplinind cu succes toate obiectivele asumate.

Proiectul priveste imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane prin modernizaera serviciilor de salubritate si implementarea colectarii selective in localitatile arondate zonei turistice Semenic. Acesta a constat in :
– achizitia de containere pentru colectarea selectiva a deseurilor: plastic, sticla, hartie, metal, deseuri menajere; – constructia unui depozit de tranzit cu utilitatile aferente; – achizitia de mijloace de transport deseuri la depozitul de tranzit si de transport al deseurilor biodegradabile la depozitul final;
– pregatirea personalului implicat in exploatarea investitiei; – campanie de informare si educarea a populatiei.
Grupul tinta este constituit din populatia zonei, care cuprinde comunele Brebu Nou si Valiug, inclusiv statiunile : Semenic, Crivaia, Trei Ape si Garana, precum si turistii care innopteaza in statiunile turistice din zona, in numar de 1.669 si 7 persoane angajate si instruite in cadrul proiectului.

Sistemul de colectare selectiva a devenit functional incepand din data de 23 iulie 2009 asigurand servicii de salubritate de calitate si mult dorita curatenie. Deseurile colectate selectiv din acesta zona sunt transferate la statia nou construita, de unde se preiau pentru valorificare si reciclare. Remarcabile sunt si eforturile administratiei publice locale, care au reusit sa inchida in aceasta luna si haldina care deservea aceasta zona.

Impactul acestor schimbari asupra populatiei este unul pozitiv, in special asupra operatorilor din turism care intampinau greutati insemnate in asigurarea unui mediu curat in jurul locurilor de cazare si al restaurantelor.

Dezvoltarea unui turism de calitate necesita in primul rand servicii publice de calitate, care sa asigure climatul propice petrecerii unei vacante in mijlocul naturii. Peisajul natural al zonei este unul cu adevarat mirific, este o adevarata bogatie, care insa trebuie pusa in valoare si exploatata prin turism fara a o distruge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *