O asociatie de locatari din Ploiesti a castigat la Curtea de Apel procesul in care, acum trei ani, a dat in judecata firma Willis, care voia sa construiasca un hotel de sapte etaje pe spatiul verde din cartierul Jianu.
zona verde
Firma Willis i-a apartinut, pana in urma cu doi ani, deputatului PDL William Branza.

Totul a inceput in anul 2004, cand Consiliul Local Ploiesti a concesionat firmei Willis un teren de 4.300 de metri patrati in cartierul Jianu, folosit de locatari ca spa tiu verde. Dupa cateva luni, parcul a fost imprejmuit de firma Willis. Indignati, locatarii au cerut autoritatilor locale sa intervina. In anul 2005, fostul primar al Ploiestiului, Emil Calota, a reziliat contractul de concesionare.

Trei ani de procese

Decizia a fost contestata in instanta de investitor. Dupa aproape trei ani de procese, Asociatia Proprietari Blocuri Sud, care s-a constituit parte civila alaturi de Primaria Ploiesti, a reusit sa castige.

Printr-o decizie definitiva si irevocabila, Curtea de Apel Ploiesti – Sectia Comerciala si Contencios Administrativ a hotarat ca gardul ridicat in Parcul Jianu de Willis SA este ilegal. “Ieri am primit pronuntarea deciziei instantei de judecata. Contractul de concesionare a terenului a fost reziliat, iar instanta a hotarat ca gardul este ilegal”, a declarat Mihai Robitu, unul dintre locatarii din Cartierul Jianu.

De cealalta parte, Luiza Bunbanac, director executiv al firmei Willis, sustine ca firma va face uz de toate caile de atac impotriva deciziei instantei.

IN CIFRE

Doua victorii si doua infrangeri

Parcul din cartierul Jianu este cel de-al doilea parc salvat in ultimii ani printr-o initiativa a unor asociatii de proprietari din Ploiesti. In anul 2005, mai multe asociatii de proprietari din zona Piata Anton au iesit de mai multe ori in strada pentru a manifesta impotriva unei firme care intentiona sa construiasca, pe un spatiu verde, un supermarket si o benzinarie. In plus
, asociatiile de proprietari au organizat o campanie de strangere de semnaturi, prin care au convins administratia locala sa nu emita autorizatia de constructie. Au existat insa si cazuri cand parcurile nu au putut fi salvate. Astfel, in ciuda protestelor, Parcul Nord a fost desfiintat in favoarea supermarketului Interex, iar liziera unei paduri, de la iesirea din Ploiesti spre Brasov, pe DN 1, a fost transformata intr-un cartier de vile ANL.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here