20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor in constientizarea publica a problematicii de mediu

20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor în con?tientizarea public? a problematicii de mediu
20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor in constientizarea publica a problematicii de mediu
20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor in constientizarea publica a problematicii de mediu

Ministerul Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu, organizeaza, in perioada 10 — 25 iulie , o noua sesiune de finantare pentru derularea de proiecte de educatie si constientizare publica in domeniul protectiei mediului.

Conform Ghidului de Finantare publicat sambata, 28 iunie 2014, in Monitorul Oficial, solicitantii eligibili sunt Organizatiile Nonguvernamentale, inclusiv asociatiile sau fundatiile, infiintate in baza Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 aprobata cu modificari si completari ulterioare prin Legea nr. 246/2005. Suma totala alocata de AFM acestui Program este de 20.000.000 lei.

Potrivit aceluiasi Ghid, reprezentantii societatii civile pot depune proiecte in valoare maxima de 1.000.000 de lei si pot beneficia de finantare nerambursabila de 90 la suta din valoarea acestora.

‘Educatia este baza oricariei politici de mediu. Oricat de inspirate ar fi strategiile in domeniul protectiei mediului si oricat de consistente ar fi investitiile in infrastructura de mediu riscam sa nu producem un impact real asupra amprentei ecologice a Romaniei, cata vreme populatia nu a deprins un instinct ecologic real. Trebuie sa invatam sa respectam mediul, sa colectam deseurile selectiv, sa economisim resurse naturale, sa reciclam! Statele europene care astazi pot spune ca au atins acest deziderat au investit constant in educatia populatiei lor’, spune ministrul Mediului, Attila Korodi.

Solicitantii pot accesa Programul incepand cu data 10 iulie, pana la 25 iulie.

In cadrul sesiunii de finantare, un solicitant poate depune doar un singur proiect. Pentru intrarea in etapa de evaluare dosarele trebuie depuse la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu si intocmite conform Ghidului de Finantare.

‘Programul este dedicat ONG-urilor, in calitatea lor de parteneri sociali stabili ai Ministerului Mediului si parteneri de dialog in elaborarea unor politici de mediu functionale. Rolul societatii civile in educatia ecologica este imens. Practic, mobilitatea acestor organizatii ne ajuta sa promovam politicile de mediu peste tot in tara, iar Corpul Voluntarilor de Mediu este unul dintre proiectele care au dovedit acest lucru’, mai spune Attila Korodi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *