Chevron a ob?inut certificatul de urbanism ?i în comuna unde primarul refuzase ini?ial s? dea aviz
Chevron a obţinut certificatul de urbanism şi în comuna unde primarul refuzase iniţial să dea aviz
APM poate emite al patrulea acord de mediu catre CHEVRON pentru explorarea gazelor de sist la Vaslui
APM poate emite al patrulea acord de mediu catre CHEVRON pentru explorarea gazelor de sist la Vaslui

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui are avizul de a emite catre compania Chevron acordul de mediu pentru explorarea gazelor de sist in cel de-al patrulea perimetru detinut in judetul Vaslui, dupa ce documentatia depusa de companie a fost analizata de Comisia de Analiza Tehnica.

Decizia a fost luata in urma analizarii de catre mai multe institutii, in cadrul Comisiei de Analiza Tehnica (CAT), a documentatiei depuse de catre compania petroliera pentru obtinerea acordului de mediu pentru explorarea gazelor de sist in extravilanul localitatii vasluiene Puiesti.

De asemenea, membrii CAT au tinut cont inclusiv de concluziile dezbaterii publice desfasurate in 20 decembrie 2013 la Puiesti, privind solicitarea Chevron pentru obtinerea acordului de mediu pentru explorarea gazelor de sist in zona respectiva.

„Dupa analiza raportului de evaluare a impactului asupra mediului, membrii CAT au luat decizia de emitere a acordului de mediu pentru proiectul «Lucrari de amenajare si foraj pentru zona de explorare Puiesti». Continutul raportului este in conformitate cu legislatia in vigoare si are toate informatiile necesare luarii unei decizii in ceea ce priveste emiterea acordului de mediu”, a declarat, miercuri, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui, Madalina Nistor.
Chevron Romania mai detine alte trei acorduri de mediu in judetul Vaslui, obtinute in urma cu un an, pentru explorarea gazelor de sist in localitatile Silistea – Pungesti, Paltinis – Bacesti si Popeni – Gagesti.

De asemenea, compania petroliera a obtinut, in baza acordului de mediu si a altor avize de la alte autoritati, si prima autorizatie de construire pentru amenajarea platformei pe care urmeaza sa fie montata sonda de explorare de la Silistea – Pungesti. Autorizatia a fost acordata de Consiliul Judetean Vaslui la inceputul lunii octombrie 2013, lucrarile de amenajare a platformei fiind in 2 decembrie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here