Beneficiul broastelor si soparlelor in permacultura

Beneficiul broastelor si soparlelor in permacultura
Beneficiul broastelor si soparlelor in permacultura

Trebuie sa aveti grija pe terenul dvs. si de broaste, broaste raioase si soparle. Ele lupta excelent cu multi daunatori si chiar cu cei care sunt dezgustatori pentru pasari. La vanatoare broastele ies mai ales pe timp de noapte, atunci cand din ascunzatoarele sale se tarasc afara tot felul de daunatori.

Hrana preferata a broastelor raioase sunt melci, larve si omizi ale fluturilor, myriapodelor si altor insecte. Soparlele extermina excelent mustele, coropisnitele, diversi gandaci si omizi, iar atunci cand exista o mare foamete, si gandaci de Colorado. In cazul in care aproape de teren nu este nici un fel de rezervor de apa sau cel putin un sant cu apa, puteti sapa o groapa mica pentru broaste.

Fiecare specie de broasca are propriile sale preferinte in hrana. De exemplu, broastei de iarba cu nas ascutit ii plac cicade si paianjeni, broasca (Rana temporaria) nu va renunta la lacuste si melci, iar broasca raioasa verde – la plosnite, broasca raioasa (Bufo bufo) – la furnici si gandaci. Daca este posibil, broastele si broastele raioase se hranesc numai cu acele insecte care le sunt mai mult pe plac, dar acest lucru nu se intampla deseori, prin urmare ele au un meniu variat. Toate broastele mananca cu pofta myriapode, Curculionidae, larve de gandac de Colorado, larve de gandac Elateridae, omizi si multe altele.

Broastele care sar bine, vaneaza cu entuziasm insectele zburatoare, din care fac parte fluturii si tantarii. Broastele mari la o penurie de hrana pot manca chiar si puii de soareci. Dar de acest lucru sunt capabile doar specii adulte, tinerele broaste si broaste raioase se hranesc, in principal, cu insecte mici – afide , gandaci de zmeura, Curculionidae si tantari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *