Chiar si in Romania cererea energiei din materie prima regenerabila este in crestere.
bioenergie
In special in Romania, Bioenergia este considerata una dintre cele mai promitatoare piete in dezvoltare. Cu toate ca acest sector are mari potentiale, pana in momentul de fata, a fost foarte putin utilizat. La aceasta se adauga faptul ca Romania dispune de 6,3 milioane de hectare de padure, ceea ce reprezinta 28% din suprafata ei totala. Cu aproape 90% din padure exploatabila din care 1/3 consta in paduri de conifere, iar 2/3 in paduri de foioase.

Cu toate ca economia forestiera a devenit mai importanta dupa trecerea padurilor din domeniul statului in domeniul privat, este inca nevoie de cunostinte specializate si tehnologii pentru administrarea padurilor. Extinderea economiei forestiere poate duce la o importanta contributie in acoperirea unei parti din necesarul de energie aflat in continua cerstere, la formarea de noi locuri de munca, si chiar la reducerea efectului de sera. Biomasa, respectiv lemnul si deseurile lemnoase sunt folosite deja in gospodarii la incalzire si la furnizarea apei calde, iar o parte foarte mica este folosita in centralele electrice moderne cu un grad redus de poluare. Folosirea Biomasei are in Romania inca un potential mare, nevalorificat ,iar din aceasta cauza este extensibila, ceea ce ofera sanse pentru piata lemnului in privinta noilor grupuri de cumparatori.

Pentru proprietarul de padure al secolului 21, stau la dispozitie, pe langa piata lemnului, si alte piete de extindere, astfel reziduurile precum crengile sunt transformate in palete (pallet). Ce modalitati ofera astazi Bioenergia, ce conditii trebuie luate in cosiderare si ce tehnologii sunt noi pe piata, despre toate acestea va informeaza din 19 – 21.11.08 RENEXPO® South-East Europe Targ International si Congres pentru Energii regenerabile si Eficienta energetica in Constructii si Renovari din Romania , la Sala Palatului din Bucuresti.

Aproximativ 40 de producatori si furnizorii de servicii nationali si internationali, isi expun in cadrul Tirgului noutati din domeniul bioenergiei, furnizarii de servicii energetice, cogenerarii, energiei solare, energiei eoliene, hidroenergiei, precum si a eficientei energetice in constructii si renovari.

In cadrul Tirgului vor avea loc Congrese de specialitate cu privire la cele mai importante teme. „Prima conferinta internationala – Bioenergie in Romania” ofera in data de 20.11.08, mai ales proprietarilor de paduri, posibilitatea de a intra in contact cu viitori parteneri de afaceri si pentru a-si face o imagine de ansamblu cu privire la posibiliatatea de utilizare a Biomasei in Rominia. In continuare Congresul prezinta exemple practice din alte tari europene.

Mai multe informatii referitoare la Targ si Congres puteti gasi la www.renexpo-bucharest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here