Cercetatorii britanici in constructii de masini vor construi prima masina biodegradabila de Formula 1, ca parte dintr-un program international pentru reducerea emisiilor de gaze provenite de la cel mai poluator sport. Inventatorii masinii sunt profesorii de la Universitatea Warwick, care au anuntat ca masina va fi gata anul viitor.

Profesorii planuiesc sa foloseasca masina pentru competitii adevarate de Formula 1. Construirea noului model vine dupa ce aceiasi cercetatori au avut deja succes cu o masina construita din materiale precum cartofi, canepa, rapita, care avea un motor cu o putere de 110kW.

Producatorii de masini s-au aratat incantati de autovehiculul facut din seminte si au spus ca vor cauta solutii pentru construirea unor modele de serie. Noua masina pentru Formula 1 va fi una dintr-o serie menita sa ecologizeze sportul poluator, ca incurajare pentru reprezentantii Formulei 1, care au anuntat ca au in plan ca in doi ani sa introduca noi reguli pentru un consum redus de energie.
Rotile, din frunze de ficus si cartofi

Kerry Kirwan, unul dintre inventatorii de la Warwick, a declarat ca a inceput constructia. Masina se va numi „Eco One” si va atinge viteza de 62 de km/h in numai patru secunde! Corpul masinii va fi construit din canepa impregnata cu rasini rezultate din uleiul de rapita. Rotile automobilului vor fi facute din fibrele extrase din frunze de ficus si miez de cartofi.

Franele masinii vor fi din fibre de canepa si un lichid obtinut din stoarcerea alunelor caju. Motorul va functiona cu bioetanol obtinut din trestie de zahar. Motorul masinii si sasiul sunt proiectate sa fie construite din otel, care e usor de reciclat, ceea ce face ca autovehiculul sa fie biodegradabil in proportie de 95%.
Mai multe seminte

Cercetatorii spera ca descoperirea lor va fi luata drept model in industria motoarelor. „Daca vom construi o masina de inalta performanta, ce poate fi construita din seminte, imaginati-va ce schimbari ar putea aduce acest lucru in industria masinilor”, a declarat Ben Wood, managerul de proiect.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here